Sosyal Medya

Güncel

Küba'dan ABD'ye Venezuela tepkisi: Patolojik yalancı

Küba Dışişleri Bakanı Rodriguez, Venezuela konusunda Küba’yı suçlayan ve ‘askeri operasyonlarını sonlandırmadığı takdirde ambargo uygulayacağını’ söyleyen ABD Başkanı Donald Trump’a ve Bolton'a sert tepki gösterdi.



Venezuela ’da yaÅŸanan darbe giriÅŸiminin ardından karşı karşıya gelen ABD ile Küba arasındaki gerilimi karşılıklı açıklamalarla devam ediyor.
 
‘Küba askerlerinin Venezuela ’da olduÄŸuna’ dair iddianın bir kez daha dile getirilmesi üzerine DışiÅŸleri Bakanı Bruno Rodriguez tepki gösterdi.
 
BOLTON'A "PATOLOJÄ°K YALANCI" DEDÄ°
 
Rodriguez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “(ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John) Bolton, Trump’ı da yanlış bilgilendiren patolojik bir yalancı. Venezuela ’da Küba askerleri de yok, askeri ya da güvenlik operasyonlarına katılan Kübalılar da yok. Sadece insani yardım görevi yürüten saÄŸlık çalışanları var. Trump’ın ambargo tehdidini ÅŸiddetle reddediyorum” ifadelerini kullandı.

19-05/01/rodri.JPG


TRUMP NE DEMÄ°ÅžTÄ°?
 
Trump, darbe giriÅŸimine iliÅŸkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "EÄŸer Küba askerleri ve milisleri, Venezuela anayasasını mahvetme ve ölümlere sebep olma amacı güden tüm askeri ve diÄŸer operasyonlarını derhal sonlandırmazsa, en üst düzeyde yaptırımlarla birlikte tam ve kapsamlı bir ambargo Küba adasına uygulanacaktır. Umarım tüm Kübalı askerler derhal ve barışçıl bir ÅŸekilde kendi adalarına dönerler" demiÅŸti.
Darbe giriÅŸiminin ardından Küba, Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro’nun yanında olduÄŸunu duyurmuÅŸtu.
 
Küba Devlet BaÅŸkanı Miguel Diaz-Canel, "Ülkeyi ÅŸiddet sarmalına sokmayı amaçlayan bu darbe hareketini ÅŸiddetle reddediyoruz. Venezuela 'nın cadde ve sokaklarında terör yaratmayı amaçlayan silahlı grupların giriÅŸimini kınıyoruz. Venezuela  halkının yanındayız" açıklamasını yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.