Sosyal Medya

Reuters: MHP'li bir yetkili 'Bu ittifak bitecekse, bitiren taraf biz olmayacağız' dedi

Reuters’ta yer alan haberde bir AK Partili üst düzey yetkilinin, MHP ile ittifaktan beklendiği kadar katkı sağlanmadığını, partinin daha ‘milliyetçi’ bir görüntü vermeye başladığını ve bunun bazı zararlarını gördüklerini belirttiği ifade edildi.



Buna göre "MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin seçimde yüzde 18.81 oy aldıkları ifadesi ittifak açısından ortaya çıkan çatlağı büyüttü. Sonuçta MHP bu ittifaktan büyük fayda saÄŸladı, bizden bile fazla” diyen AK Partili yetkili ÅŸöyle devam etti:
 
“Ä°stanbul seçimlerinin tekrarı için YSK’ya baÅŸvuru yapıldı. Bu karara göre ittifakın durumu da belli olur. Kısa sürede ittifakın nereye evrileceÄŸini söylemek kolay deÄŸil ama kırılma artık gözle görülür bir hal aldı.”
 
Haberin devamında şu ifadelere yer verildi:
 
"Partide bazı önemli isimlerin MHP ile ittifaka net ÅŸekilde tavırlı olduÄŸunu kaydeden bir baÅŸka AK Partili yetkili, ‘Bahçeli’nin öngörülmezliÄŸi iÅŸleri zorlaÅŸtırıyor’ dedi.
 
Bazı AK Partili yetkililer, bazı belediye baÅŸkanlıklarının kaybedilmesinin sorumlusu olarak MHP’yi gösterirken, AK Parti’nin Ä°zmir adayı Nihat Zeybekçi de dün, ‘Ä°ttifaklar olmasaydı Ä°zmir’de kazanmıştık’ demiÅŸti.
 
Reuters’a konuÅŸan MHP’li bir yetkili ise AK Parti ile son dönemde bazı alanlarda farklı deÄŸerlendirmelerin iyice su yüzüne çıktığını belirterek, ‘Bu ittifak bitecekse bitiren taraf biz olmayacağız’ dedi.
BaÅŸka bir MHP’li yetkili de ÅŸöyle konuÅŸtu: ‘‘Cumhur ittifakı’nın birlikteliÄŸi devam ediyor. Türkiye için bu birliktelik gerekli. Åžu anda bu iliÅŸkiyi bozan taraf biz olmayacağız. Aile içinde zaman zaman uyumsuzluklar, anlaÅŸmazlıklar olabilir. Biz sorunların büyümesi taraftarı deÄŸiliz. YSK’dan beklenen bir Ä°stanbul kararı da var. Burada durumu netleÅŸmesi de gerekli.’
 
Toplam 600 sandalyenin bulunduÄŸu TBMM’de AK Parti’nin 291, MHP’nin ise 49 milletvekili bulunuyor. Ä°ttifakın sona ermesi durumunda bazı düzenlemelerin TBMM’den geçmesi için AK Parti’nin parlamentoda desteÄŸe ihtiyacı olacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.