Sosyal Medya

Güncel

Kemal Öztürk: Dünkü yazımdan dolayı İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu aradı uzun bir görüşme yaptık

Kemal Öztürk- Yeni Şafak



Sıkıntılarımız var. Tartışıyoruz. Daha iyi bir ülkemiz olsun, daha iyi bir devletimiz olsun diye konuÅŸuyoruz.
 
Çok emek verdik. Çok bedeller ödedik ve çok ÅŸükür ülkemizi iyi bir noktaya getirdik. Åžimdi sorunlar görüyoruz. Bizi geriye doÄŸru götürecek sorunlar bunlar. O nedenle ülkesinin daha ileriye gitmesi için çaba gösteren her vatan severin eleÅŸtirilerine kulak kabartmalıyız.
 
Evet, aramızda kötü niyetliler var. Evet, vatan hainleri bu gibi durumlardan fırsat yaratmaya çalışır. Evet, bu durumu siyasi çıkara çevirmek isteyenler olabilir.
 
Lakin hiçbirine aldırmamalıyız. Daha iyi bir ülke, daha iyi bir devlet ve daha mutlu bir millet için tartışmaya devam etmek zorundayız. Daha önce tartıştığımız ve bitirdiÄŸimiz konuları yeniden tartışamayız, baÅŸa dönemeyiz.
 
Bir kere ÅŸu herkesi “hain” ilan etmeye hazır duran kalemi bir kenara bırakın. Yapıcı eleÅŸtirilerden korkmamak gerek. ÖzeleÅŸtiri bizi daha kuvvetli yapar. DoÄŸru yaptığında alkışlayan, yanlış yaptığında bunu eleÅŸtiren herkes ülkesine iyi hizmet ediyor demektir.
 
Sadece alkışlayanlar da, sadece eleştirenler de aynı hatayı yapıyor.
 
MAKUL Ä°NSANLARA KULAK KABARTIN
 
Makul insanlar var ülkede. Her alanda, her yerde, her türden…
 
Bunlar doÄŸruya doÄŸru, yanlışa yanlış diyen ve her seferinde ülkesini düÅŸünen güzel insanlar. Onların sesi az çıksa da, her yerde görüyorum. Mutlu oluyorum, umutlanıyorum.
 
Suimisal emsal olmaz. Kötü niyetli insanlar eleÅŸtiriyor diye, makul insanların eleÅŸtirisini aynı kefeye koyamayız.
 
Åžaşırtıcı biçimde her kesimden makul insanların ortak bir noktada buluÅŸtuÄŸunu görüyorum. Solcu, saÄŸcı, Ä°slamcı, seküler, ülkücü… her siyasi kesimden makul insanlar doÄŸuyor. Ortak bir yerde buluÅŸuyorlar. Ortak deÄŸerleri var. Adil bir devlet, adil bir gelir dağılımı olsun diyorlar. Hukuk tarafsız olsun, bürokrasi kurumsallaÅŸsın istiyorlar.
 
Ä°deolojiler bizi kamplara ayırmasın, körleÅŸtirmesin diyorlar. Partizanlık yapmıyorlar, siyasi rakiplerini düÅŸman gibi görmüyorlar. Özgür, mutlu ve huzurlu yaÅŸayalım diyorlar… hepsinin derdi bu.
 
Kendi içlerindeki marjinal, uçlarda dolaÅŸan, öfke ve nefret kusan insanları onlar da eleÅŸtiriyor. Ne güzel, ne umut verici.
 
Makul insanlar seslerini daha çok çıkartmalı, daha çok örgütlenmeli, daha çok bir araya gelmeliler. Ve devletimizi yönetenler onlara daha çok kulak vermeli. Ülkenin bu insanlara ihtiyacı var.
 
Umut verici bir şekilde makul insanlar topluluğu artıyor.
 
SÜLEYMAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA
 
Dünkü yazımdan dolayı Ä°çiÅŸleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu aradı. Güvelik/Özgürlük dengesi ve ülkede güvenlik görevlilerinin kötü muamelesi nedeniyle süren tartışmalar üzerine uzun bir görüÅŸme yaptık.
 
Bakan Soylu’nun gönderdiÄŸi istatistik raporlarına göre, polisin kötü muamelesi nedeniyle BÄ°MER ve CÄ°MER’e yapılan ÅŸikâyetlerde % 90 azalma var. 2016 yılında 302 ÅŸikâyet olmuÅŸken, 2018’de ÅŸikâyet sayısı 28’e düÅŸmüÅŸ. Kötü muamele nedeniyle adli tahkikatlar ise 2016’da 99 iken, 2018’de 13’e inmiÅŸ.
 
Devleti yönetenlerin psikolojisini anlıyorum. Terörle, kriminal suçlarla mücadele eden insanların hassasiyetleri yüksektir. Soylu da bunlardan biri. Birkaç polisin kötü muamelesi nedeniyle tüm güvenlik birimlerinin genelleme içine alınmaması gerektiÄŸini söylüyor.
 
GÜVENLÄ°K-ÖZGÜRLÜK DENGESÄ°NE FARKLI BAKIÅž
 
Son yıllarda terörle mücadelede güvenlik kuvvetlerimizin elde ettiÄŸi baÅŸarı takdire ÅŸayandır. Her fırsatta söylüyoruz.
 
Lakin güvenlik ve özgürlük iliÅŸkisi ve dengesi her zaman tartışma konusudur. Sayın Soylu ile bu konuda aynı bakış açısına sahip deÄŸiliz. Ancak buna raÄŸmen güvenliÄŸi saÄŸlarken, özgürlüklerin kısıtlanmaması ve alanının daraltılmaması konusundaki hassasiyetimiz benzer.
 
Daha çok özgürlük, daha çok hukuk, daha çok ÅŸeffaflık, bizim terörle mücadelemizi daha güçlü kılar. Kullandığımız dil, üslup ve yaklaşım da güvenlik algısını doÄŸrudan etkiler. Bu konuda dikkatli olmak gerek.
 
Hata yapan güvenlik görevlisi sayısı çok az evet. Ancak bu olaylara karşı yetkililerin kullandığı dil, kötü bir genelleme yapılmasına etki eder.
 
Bugün canını tehlikeye atarak, ülkesini ve milletini savunan kahraman güvenlik kuvvetlerimizi hepimiz gözbebeÄŸimiz gibi koruyoruz, korumalıyız. Onların arasından çıkan birkaç çürük için en baÅŸta güvenlik bürokrasisi en sert tepkileri vermeli ki, bu güzide kurumlar yıpranmasın.
 
Hepimizin ortak bir noktada, makul bir yerde buluÅŸmaya ihtiyacı var. Zira hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz, baÅŸka da gidecek yerimiz de yok.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.