Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan F-35 gerilimine ilişkin ''Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur'' ifadesini kullandı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ä°stanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde IDEF'19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda konuÅŸuyor.
 
ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:
 
"Savunma sanayinde tasarımdan üretime tüm aÅŸamalarda söz sahibi olma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Bazıları Türkiye'nin geçmiÅŸinin 1 asırdan ibaret sanıyor. Dünya bugün adeta diken üzerindedir. Tek taraflı güç kullanma ve yaptırım tehditleri giderek daha sık baÅŸvurulan bir yol haline geldi. Suriye'de bir terör örgütüne bize parayla verilmeyen silahların yığıldığını üzüntüyle takip ediyoruz. Türkiye, siyasi diplomatik ve ekonomik alanda olduÄŸu gibi savunma alanında da hiçbir dayatmayı kabul etmemiÅŸtir etmeyecektir.
 
F-35 VE S-400 AÇIKLAMASI
 
Hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyduÄŸumuzda ilk baÅŸvurduÄŸumuz yer müttefiklerimiz olmuÅŸtur. Bu yöndeki taleplerimiz ya tümden cevapsız kalmış ya da iÅŸi yokuÅŸa sürme anlamına gelen ÅŸartlar önümüze konmuÅŸtur. Rusya ile vardığımız S-400 anlaÅŸmasının gerisinde iÅŸte böyle bir süreç vardır. F-35'ler konusunda da benzer dayatmaya maruz kalıyoruz. Bizi dışlamaya çalışanların bu iÅŸin sonunun nereye varacağını göremediklerini görüyoruz. Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.