Sosyal Medya

Güncel

Selvi: Erdoğan, İBB'deki AK Partililere 'Milletin yararına olan şeylere destek verin' dedi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde bulunan AK Partililere özel uyarılarda bulunduğunu söyledi. Selvi, Erdoğan'ın "Milletin yararına olan şeylere destek verin" dediğini aktardı.



Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "YSK kararı ne olacak, kabine deÄŸiÅŸecek mi?" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında "AK Parti’nin Kızılcahamam kampına iki ÅŸey damgasını vuruyor" dedi.
 
Bunları "Ä°stanbul seçimleri" ve "Ekonomi" olarak sıralayan Selvi, ÅŸöyle devam etti:
 
Hatta YSK’nın kaçta kaç oranında iptal vereceÄŸi yönünde deÄŸerlendirmeler yapılıyor. 7-4 ya da 8-3 iptal edilir diyenler var. Ama partide bir grup ise süreci sessiz bir ÅŸekilde takip etmeyi tercih ediyor. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ’Ä°çimize sinse de sinmese de YSK kararına uyacağız’ demiÅŸti. Bu arada ikinci ara kararla ilçe seçim kurumlarına verilen ek süre bugün saat 17.00’de doluyor. YSK önce bu dosyaları inceleyecek, ardından karar toplantısı yapılacak.
 
Bu hafta cuma günü karar çıkabilir ya da haftaya kalabilir deniliyor. AK Parti’deki iptal beklentisine raÄŸmen seçimin yenilenmeyeceÄŸi görüÅŸünü savunanlar da az deÄŸil. Hatta yüzde 60 ret yüzde 40 kabul diyorlar. Bu iÅŸ borsaya döndü. Yüzde 50 yüzde 50 diyenler de var. YSK’nın kararını verip belirsizliÄŸi gidermesi gerekiyor. Çünkü piyasalar YSK’dan çıkacak karara kilitlendi.
 
Ä°STANBUL’A ÖZEL UYARILAR
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Kızılcahamam kampında bir araya geldiÄŸi Ä°stanbul teÅŸkilatına ’yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklı olmaları’ uyarısında bulundu. Ä°stanbul’da belediye baÅŸkanlığı koltuÄŸunda CHP’li Ekrem Ä°mamoÄŸluoturuyor. Ancak belediye meclisinde çoÄŸunluk AK Parti’nin elinde. ErdoÄŸan’ın belediye meclis üyelerine talimatları oldu.
1- Belediye meclisine saÄŸlam 
devam edin.
 
2- Milletin yararına olan ÅŸeylere 
destek verin.
 
3- Belediyede yapılan icraatları 
takip edin.
 
YSK kararı ne olur bilinmez. Ben YSK’nın saygınlığına gölge düÅŸürmeyecek bir karar vereceÄŸini bekliyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.