Sosyal Medya

Güncel

Sarıkaya: AK Parti'nin Kızılcahamam toplantısında herkes eteğindeki taşı dökmüş

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AK Parti tarafından düzenlenen Kızılcahamam Kampı'na ilişkin olarak kulis yazdı. Sarıkaya, "Herkesin eteğindeki taşı ve beklentilerini, taleplerini döktüğü bir toplantı olmuş" dedi.



Muharrem Sarıkaya, “Ä°ttifak mı, Mutabakat mı?" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında "AK Parti Kızılcahamam toplantısı dün Ankara kulislerinde en çok dile getirilen konular arasındaydı.
 
Öncelikle il baÅŸkanları ve belediye baÅŸkanları seçim sürecinde yaÅŸadıkları tüm olumsuzlukları sergilemiÅŸler" ifadesini kullandı.
 
Sarıkaya ÅŸöyle devam etti:
 
"Bazıları, ‘Sandık daha gelmeden seçimi kaybedeceÄŸimiz belliydi’ yaklaşımı göstermiÅŸ ve sorumluluk verip yetkilendirmemenin getirdiÄŸi sorunlara dikkat çekmiÅŸ.
Bazıları da uygulanan genel politika nedeniyle ‘Kendi seçmenimizden oy alamadık’ hayıflanmasında bulunmuÅŸ.
 
Bazılarını toplantıyı yöneten Genel BaÅŸkanvekili Numan KurtulmuÅŸ yatıştırmış.
 
Bazılarını da Ankara Ä°l BaÅŸkanı Hakan Han Özcan’a da yaptığı gibi, ‘BaÅŸkanım siz elinizden geleni yaptınız 25 ilçenin 22’sini aldınız, baÅŸarılısınız kutlarım’ sözümdeki gibi TeÅŸkilat BaÅŸkanı Erkan Kandemir teskin etmiÅŸ.
 
Ancak bütününe bakıldığında baÅŸkanların sonuç cümleleri aynı olmuÅŸ:
 
‘Türkiye’nin birinci partisi biziz, yaptığımız yanlışları görüp bir daha aynı durumda kalmamalıyız…’
 
ETEKTEKÄ° TAÅžLAR
 
GençliÄŸin kendilerine destek veren medyanın tutumundan yakınmasından tutun da DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’daki il baÅŸkanları ve seçilen belediye baÅŸkanlarının özgüven kazanmış ÅŸekilde sıranın en önünde oturmalarına kadar önemli geliÅŸmelere tanıklık edilmiÅŸ.
 
AK Parti’nin ilk kez MKYK üyeleri, bakanlar, il, ilçe ve gençlik kolları baÅŸkanları ile beldelere kadar belediye baÅŸkanlarını buluÅŸturduÄŸu toplantıdan parti yönetimleri de hoÅŸnuttu.
 
Özellikle de en küçük beldeden, büyükÅŸehirlere kadar tüm belediye baÅŸkanları ile bakanların karşı karşıya kalması ve beklentilerini doÄŸrudan iletmeleri açısından da teÅŸkilat hoÅŸnuttu.
Herkesin eteÄŸindeki taşı ve beklentilerini, taleplerini döktüÄŸü bir toplantı olmuÅŸ.
 
Ä°ÅžKUR TYP’YE YENÄ° DÜZEN…
 
Ä°çiÅŸleri Bakanı’nın uyuÅŸturucu ile mücadelede, Çevre ve Åžehircilik Bakanı’nın belediyelerin yatırımlarında %70 üzerindekilere devam etmeleri, %40 altındakinden de vazgeçmeleri çaÄŸrısında bulunduÄŸu toplantıda, CumhurbaÅŸkanı da benzer mesaj vermiÅŸ.
 
Toplantıda il baÅŸkanlarının seçimi etkilediÄŸinden yakınıp, ÅŸikayetçi olduÄŸu bir konu da Ä°ÅžKUR’un 6 ile 9 aylık sürelerle geçici iÅŸçiler için geliÅŸtirdiÄŸi, Toplum Yararına Programlar (TYP) olmuÅŸ.
 
Çalışma Bakanı’ndan buna son vermesi istenmiÅŸ.
 
Gerekçe olarak da her 6-9 ayda binlerce kiÅŸinin geçici iÅŸçi olmak için baÅŸvuruda bulunup, sürekli kendilerinden destek istemelerini göstermiÅŸ.
 
Geçici iÅŸe yerleÅŸtirilmeyenlerin AK Parti’ye tepkisinin arttığına vurgu yapılmış; memurların da geçici iÅŸçilerin amirleri gibi davranması nedeniyle iÅŸlerin yürümez hale geldiÄŸine iÅŸaret edilmiÅŸ.
 
Bakan konuyu ele alıp, TYP’nin kaldırılıp yerine yeni bir sistemin getirilmesi için çalışacakları sözünü vermiÅŸ.
 
Ä°STANBUL TALÄ°MATI
 
Parti yöneticilerinden bazıları Ä°stanbul seçiminin iptal edileceÄŸine yönelik umutlarını en yüksek seviyede tutmuÅŸ.
 
Hatta, diÄŸer illerin belediye ve il baÅŸkanlarına, ‘Her birinize Ä°stanbul’da bir bölgede görev verebiliriz. Hazırlıklarınızı ona göre yapın’ uyarısında bulunulmuÅŸ.
 
Bazıları ise yakın geçmiÅŸten bu yana ileri sürülen iddiaların geldiÄŸi noktalara dikkat çekerek, meselenin üzerine daha fazla gidilmemesi, konunun bu haliyle noktalanmasını tavsiye etmiÅŸ.
 
Hatta bazıları akÅŸam sohbetinde, ‘Seçimin yenilenmesini doÄŸru bulmuyorum, yenilenmesi halinde nasıl bir sonuçla karşılaÅŸacağımızı öngörüyor musunuz?’ sorusunu yöneltenlere de rastlanmış.
 
Åžu kadarını söylemeliyim ki AK Parti Ä°stanbul seçimi konusunda iki farklı görüÅŸe sahip.
 
Ama hemen hepsinde olan ortak beklenti ‘Bir an önce bitse de iÅŸimize gücümüze baksak’ yönünde…
 
YSK’NIN YARGIÇLARI
 
Daha önce de vurguladım, Türkiye’nin en ÅŸeffaf seçimine tanıklık edildi.
 
Kimi oy torbaları üzerinde geceledi, kimi iddialarını ‘Haydi bir bakın bakalım var mıymış’ yaklaşımında dile getirdi.
 
Hepsine de YSK hoÅŸgörü ile yaklaÅŸtı, kimsenin iddiasını da asılı bırakmadı.
‘Seçimin üzerinde bir tek ÅŸaibe kalmaması’ için ara kararlarının araÅŸtırılması için Ä°stanbul Ä°lçe Seçim Kurulu baÅŸkanlarına tanıdığı süre dün akÅŸam itibarıyla doldu.
 
Bundan sonra gözler YSK’da…
 
Unutulmamalı ki YSK’da yüksek yargıçlar görev yapıyor; birilerinin beklentisine veya umuduna, ikbaline göre, siyasetteki geleceÄŸine deÄŸil, elindeki verilerin gerçekliliÄŸine göre hareket ediyor.
 
Bunu da hukuk içinde kalarak yapıyor.
 
Bütün bunlardan dolayı, hukuk içinde kalacak YSK kararına herkesin saygı göstermesi gerekir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.