Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan New York Times'a tepki

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 'Trump'ı peşinden sürükleyen rehber köpek' olarak tasvir edildiği karikatür için New York Times'a tepki gösterdi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'yu "Trump'ı peÅŸinden sürükleyen rehber köpek" olarak tasvir edildiÄŸi karikatür için New York Times'a (NYT) tepki gösterdi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sık sık "yalan haberler" yapmakla suçladığı NYT gazetesine yüklendi.

Gazetenin, Netanyahu'yu "Trump'ı yönlendiren bir köpek" gibi gösteren karikatür için özür dilediÄŸini anımsatan Trump, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"New York Times, korkunç antisemitik karikatür için özür diledi ancak benden bu karikatür için ya da günlük çapta hakkımda yaptığı diÄŸer yalan ve ahlaksız haberler için özür dilemedi. Bu gazete, 'gazeteciliÄŸin' en alt seviyesine ulaÅŸtı ve gazetenin tarihinde ÅŸüphesiz alt bir noktadalar."

Amerikan NYT gazetesinin perÅŸembe günkü baskısında yayımlanan bir karikatürde, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ı peÅŸinden sürükleyen bir "rehber köpek" olarak tasvir edilmiÅŸti.

Gazete, cumartesi günü yayımladığı özür yazısında, söz konusu karikatürün "antisemitik mecazlar içerdiÄŸi" belirtilerek, "Bu görsel çirkindi ve bu karikatürün yayımlanmasına izin verilmesi yanlış bir karardı." denilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.