Sosyal Medya

Güncel

Zeyrek: İstanbul seçimleri yenilenmezse kabinedeki bazı önemli bakanlıklara başka isimler getirilebilir

Deniz Zeyrek, Sözcü'de "Binali Yıldırım İstanbul’dan umudu kesti mi?" başlığıyla yayımlanan yazısında "YSK, cuma gününe dek İstanbul kararını açıklarsa ve iptal kararı vermezse Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kızılcahamam'da sinyalini verdiği 'değişim' rüzgarıyla karşılaşabiliriz" ifadesini kullandı.



"Hem kabinede, hem parti yönetiminde deÄŸiÅŸime gidilebilir. Ä°stanbul seçimleri yenilenmezse, Binali Yıldırım BaÅŸkan Yardımcısı olarak yeniden ErdoÄŸan'ın kabinesine dönebilir, kabinedeki bazı önemli bakanlıklara baÅŸka isimler getirilebilir.

Parti tabanındaki hareketlilik, muhalif isimlerin ortaya çıkması ÅŸimdilik dikkate alınmıyor, hatta tepki çekiyor gibi görünse de deÄŸiÅŸim rüzgarı tabandaki yakınmaların ve eleÅŸtirilerin de ortadan kaldırılmasını hedefleyecek.

Ä°stanbul seçimleri iptal edilmezse, ErdoÄŸan'ın kullandığı Konsolidasyon dili de son bulabilir, yeni dönemde “Türkiye Ä°ttifakı” daha ılımlı bir söylemle ciddi bir ÅŸekilde konuÅŸulmaya baÅŸlanabilir.

Peki Ä°stanbul'da seçimler Ä°ptal edilirse ne olur? Bu soruya yanıt vermek için 'CHP yeniden seçime gider mi?', 'Binali Yıldırım aday olur mu', 'VatandaÅŸların seçimlere olan inancı nasıl etkilenir', 'Zaten sıkıntı yaÅŸanan ekonomi ne hale gelir' gibi çok soruyu alt alta yazıp yanıtlarına bakmak lazım."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.