Sosyal Medya

Güncel

Binali Yıldırım'dan seçim açıklaması: Kaybedilmiş bir seçim için uğraşmam

31 Mart İstanbul seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Yıldırım "Ben kaybedilmiş bir seçimi, kazanmak için uğraşacak bir insan değilim. Bu makamların daha fazlasını gördüm daha fazlasında sorumluluk aldım. Benim hassasiyetim, bizlere verilen oyların yerli yerine gidip gitmediğinden emin olmak. Bunun için çaba gösterdik" dedi.



31 Mart Ä°stanbul seçim sonuçlarını deÄŸerlendiren AK Parti Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Yıldırım "Ben kaybedilmiÅŸ bir seçimi, kazanmak için uÄŸraÅŸacak bir insan deÄŸilim. Bu makamların daha fazlasını gördüm daha fazlasında sorumluluk aldım. Benim hassasiyetim, bizlere verilen oyların yerli yerine gidip gitmediÄŸinden emin olmak. Bunun için çaba gösterdik" dedi.
 
Yıldırım'ın açıklamaları kısaca ÅŸöyle:
 
"Ben kaybedilmiÅŸ bir seçimi, kazanmak için uÄŸraÅŸacak bir insan deÄŸilim. Bu makamların daha fazlasını gördüm daha fazlasında sorumluluk aldım. Benim hassasiyetim, bizlere verilen oyların yerli yerine gidip gitmediÄŸinden emin olmak. Bunun için çaba gösterdik.
 
DüÅŸünün birbirine eÅŸit oy almış iki aday var. Oylar yüzde 10 kadar, 850 bin oy sayılıyor ve 15 bin oy bizim lehimize yeniden kazanılmış oluyor. Halbuki kaybeden de kazanan da aynı olması lazım. EÄŸer hata varsa, iptal oy varsa bunların eÅŸit olarak deÄŸerlendirilmesi lazım. Bu bile baÅŸlı başına farkın 29 bin 500'den 13 bine iniyor olması sadece 850 bin sayılan oyda bunun gerçekleÅŸmiÅŸ olması, 8,5 milyon oyun sayıldığında, basit bir kıyasla ne olacağını ortaya koyuyor. Dolayısıyla bu seçimle ilgili insanların kafasında hiç yok olmayacak bir soru iÅŸareti olmuÅŸtur. Bütün bunlar geride kaldı. Hukuki bir süreç Yüksek Seçim Kurulu'nda devam ediyor. Bize düÅŸen onun sonucunu beklemek ve ondan sonra da herkes iÅŸine gücüne bakacak.
 
Seçimler geride kaldı. Bundan sonra ÅŸehrin güzelliÄŸi için Ä°stanbul'un marka deÄŸerinin yükselmesi için daha yaÅŸanılır bir ÅŸehir haline getirilmesi için yapılacak çalışmaları izleyeceÄŸiz, takip edeceÄŸiz. Konumumuz ne olursa olsun elimizden gelen katkıyı saÄŸlayacağız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.