Sosyal Medya

Güncel

ABD'de son 25 yılın en yoğun kızamık salgını, en az 1000 öğrenci

Kamu sağlığı yetkilileri, Los Angeles'taki California Üniversitesi ve California Devlet Üniversitesi’nde en az 1000 öğrenci ve personelden bazıları için karantina uygulamasına geçildiğini, bazılarının evlerine gönderildiğini duyurdu.



ABD'nin birçok eyaletinde devam eden kızamık salgını nedeniyle California eyaletinin Los Angeles kentinde iki üniversitede en az bin öÄŸrenci ve personelden bazıları karantinaya alınırken, bazıları evlerine gönderildi.

Kamu saÄŸlığı yetkilileri, Los Angeles'taki California Üniversitesi ve California Devlet Üniversitesi’nde en az bin öÄŸrenci ve personelden bazıları için karantina uygulamasına geçildiÄŸini, bazılarının evlerine gönderildiÄŸini duyurdu.

USC Verduge Hills Hastanesinden Dr. Armand Dorian, "Kızamık ölümcül olabilir. Bu yüzden bu konuyu ciddiye alıyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ülkede yayılmaya devam eden kızamık vakaları nedeniyle herkesin aşı olması gerektiÄŸini söyledi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, bu yıl 22 eyalette yaklaşık 700 kızamık vakasının görüldüÄŸünü duyurmuÅŸtu. Bunun son 25 yılın en yüksek rakamı olduÄŸu açıklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.