Sosyal Medya

Güncel

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Brende, Erdoğan'ı Davos'a davet etti

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Borge Brende, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak "Erdoğan'ı Davos'ta görmeyi çok isteriz" dedi.



Ocak 2020’de 50. yıldönümü kutlayacak olan Dünya Ekonomik Forumu (WEF) çok özel bir ‘Davos Zirvesi’ gerçekleÅŸtirmek üzere ÅŸimdiden hazırlıklara baÅŸladı. Hazırlıklar kapsamında açıklamalarda bulunan BaÅŸkan Borge Brende, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a çaÄŸrıda bulundu.
 
TÜRKÄ°YE'DE 4 BAKANLA GÖRÜÅžTÜ
 
WEF BaÅŸkanı Borge Brende, Türkiye’den güçlü bir katılım için Ankara’da oldukça yoÄŸun bir mesai harcadı. Aynı zamanda ünlü bir siyasetçi olan ve geçmiÅŸte Norveç’in Çevre, Ticaret ve DışiÅŸleri Bakanlığı görevlerini üstlenen Brende, 2 gün süren Türkiye temasları kapsamında Ankara’da bir günde 4 bakanla birden görüÅŸtü.
 
Türkiye ziyaretinin ikinci gününde ise TÜSÄ°AD üyeleriyle bir araya gelen Brende’nin bu yoÄŸun mesaisinin arkasında, WEF’in 50. yılına denk gelen Ocak 2020’deki Davos Zirvesine Türkiye’den en üst düzeyde ve güçlü bir katılım saÄŸlayabilmek yatıyor. Daha fazla iÅŸbirliÄŸi için bizzat kendisinin Türkiye’ye geldiÄŸini söyleyen Brende, “Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanı, Ticaret Bakanı, Çevre ve Åžehircilik Bakanı ve Sanayi Bakanı ile görüÅŸtüm. Bu görüÅŸmelerde WEF olarak Türkiye ile daha fazla iÅŸbirliÄŸi imkanlarını ele aldık. Türkiye’nin 50. KuruluÅŸ yıldönümümüzü kutlamaya hazırlandığımız gelecek yılki zirveye daha güçlü bir heyetle katılması bizim için önemli” dedi.
 
"ERDOÄžAN'I DAVOS'TA GÖRMEYÄ° ÇOK Ä°STERÄ°Z"
 
Ankara temaslarının ardından Ä°stanbul’a gelen Brende Türk Sanayicileri ve Ä°ÅŸinsanları DerneÄŸi (TÜSÄ°AD) üyeleriyle buluÅŸtu. TÜSÄ°AD Genel Sekreteri Bahadır KaleaÄŸası’nın moderatörlüÄŸünde ‘GeçiÅŸ Sürecinde KüreselleÅŸme: Davos 2019 Temaları ve Sonuçları’ baÅŸlığı altında Türkiye ve dünya ekonomisine iliÅŸkin görüÅŸlerini paylaÅŸan Brende Hürriyet’in sorularını yanıtladı. ‘CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın 2009’daki ‘one minute’ çıkışını ve ‘Daha da Davos’a gelmem’ sözlerini hatırlattığımız Brende, ‘Ankara temasları kapsamında CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı Davos’a davet etme ÅŸansını yakalayabildiniz mi?’ ÅŸeklindeki sorumuza ÅŸu cevabı verdi: “CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan her zaman Davos’ta görmeyi istediÄŸimiz, hoÅŸ karşılanan bir isim. Özellikle 50. yıldönümümüzde BaÅŸkan ErdoÄŸan’ı Davos’ta görmeyi çok isteriz. 50. yıldönümümüz dolayısıyla çok heyecanlıyız. Ocak 2020’de çok özel bir zirveye hazırlanıyoruz. Bu zirvede ele alacağımız, global ekonominin gündeminde olan çok önemli konular var. EÄŸer BaÅŸkan ErdoÄŸan 50. yıldönümümüzde Davos’a katılmaya karar verirse bizler, Türkiye’nin resmi heyeti ve Türk ÅŸirketleri için son derece olumlu ve çok özel bir deneyim yaÅŸatacağımızı garantiliyoruz.”
 
ANKARA'DA ZÄ°RVE YAPILACAK MI?
 
Brende, yeni dönemde Ä°stanbul’da tekrar bölgesel bir zirve yapılması konusunda ise “Bizim Türkiye’deki ekonomik geliÅŸmeleri yakından takip eden ve Türkiye’de yatırım yapmak isteyen çok sayıda üyemiz var. Ankara’daki görüÅŸmelerimizde masada elbette Ä°stanbul’da yeniden bir bölgesel zirve yapılması konusu da vardı. Bu konuyu ele aldık ancak detaylara girmedik. Ä°lk etapta 50. yıldönümümüz için hazırlandığımız zirveyi tamamlamak ve iÅŸbirliÄŸimizi güçlendirmek istiyoruz. Biz her zaman Türkiye’de bir zirve yapılması konusuna açığız.” ifadelerini kullandı.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 2009 yılında Davos'ta katıldığı Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı "One minute" çıkışıyla uzun süre gündemde kalmıştı. ErdoÄŸan, 2009'daki forumda "Davos'a gelmem" demiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.