Sosyal Medya

Güncel

Esed rejimi yine İdlib’e saldırdı

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçisi yabancı terörist grupların 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi' sınırları içindeki yerleşimlere düzenlediği saldırılarda 2 sivil öldü, 3 sivil yaralandı.



Kazakistan'ın baÅŸkenti Nur Sultan'da Suriye konulu 12. garantörler toplantısı devam ettiÄŸi sırada, rejim ordusu ile Ä°ran destekli yabancı terörist gruplardan oluÅŸan rejim güçleri, sabah saatlerinden itibaren "Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi"ndeki sivil yerleÅŸimlere saldırılar gerçekleÅŸtirdi.

Alınan bilgiye göre, rejim güçleri, Ä°dlib'in Han Åžeyhun ilçesi, El Temaniya beldesi, Maardebse, Bekserey ve Han Es Sübül köyleri ile Hama ilinin batı kırsalındaki El Havice, Kaston ve El Zakkum köylerine yoÄŸun ÅŸekilde top, roket ve havan saldırısı düzenledi.

Sivil savunma kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cisir EÅŸ ÅžuÄŸur'a baÄŸlı Bekserye köyüne yapılan saldırılarda 2 sivil yaÅŸamını yitirdi, 3 sivil yaralandı.

SON 3 GÜNDE 25 SÄ°VÄ°L ÖLDÜ

Ä°dlib'in Cisir eÅŸ ÅžuÄŸur ilçesinde dün sabah saatlerinde nedeni belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiÅŸ ve 15 sivil yaÅŸamını yitirmiÅŸti.

Rejim güçlerinin dün kentin Serakib ilçesine düzenlediÄŸi saldırılarda 1 sivil, önceki gün akÅŸam saatlerinde de "Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi" içindeki Han Åžeyhun ve Serakib ilçeleri ile El HanbuÅŸiyye köyüne düzenlediÄŸi yoÄŸun saldırılarda 3'ü çocuk 7 sivil hayatını kaybetmiÅŸti.

Böylece bugünkü saldırılarda ölenlerle son 3 günde "Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi"nde 25 sivil yaÅŸamını yitirdi.

Rejim güçleri, Türkiye ile Rusya arasında söz konusu bölgedeki ateÅŸkesi saÄŸlamak için 17 Eylül 2018'de Soçi'de imzalanan mutabakata raÄŸmen saldırılarına devam ediyor.

Astana anlaÅŸmaları çerçevesinde Esed rejiminin garantörü olan Rusya'nın rejim saldırılarını önleme yükümlülüÄŸü bulunuyor. Askeri muhalifler Soçi mutabakatının öngördüÄŸü bölgeden ağır silahlarını 10 Ekim 2018'de çekmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.