Sosyal Medya

Güncel

Mansur Yavaş: Belediyenin ortak olduğu şirketlerdeki işler evliyayı bile yoldan çıkarır

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki 23 Nisan resepsiyonuna katılan Mansur Yavaş, merak edilen konularla ilgili soruları yanıtladı.



YavaÅŸ, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun Ankara Çubuk'ta asker cenazesinde uÄŸradığı saldırı sonrası, MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli tarafından, "olay mahallinden kaçmakla" suçlanmıştı.
 
Bu açıklaması anımsatıldığında YavaÅŸ, Bahçeli'ye hiçbir ÅŸekilde yanıt vermeyeceÄŸini söyledi.
 
Yavaş, "Başkanlığım boyunca, siyasi parti liderlerlerine cevap vermeme, polemiğe girmeme anlayışıyla hareket edeceğim" dedi.
 
Mansur YavaÅŸ'ın en çok merak edilen adımlarından birisi de, Melih Gökçek'in baÅŸkanlığı döneminde kaldırdığı, BaÅŸkent'in simgesi olan "Hitit GüneÅŸi"nin yeniden kullanılıp kullanılmayacağı.
 
YavaÅŸ, Belediye Meclisi'nde çoÄŸunlukları olmadığını anımsatarak, "Aslında ben bunu Ankaralılara sormayı düÅŸünüyordum. Ama Belediye Meclisi'nde çoÄŸunluÄŸumuz yok" dedi. YavaÅŸ, yine de bazı yerlerde hem Hitit GüneÅŸi'nin, hem de Gökçek döneminde belirlenen "Ankara kedisi" simgesinin birlikte kullanılabileceÄŸini ifade etti.
 
'Asgari ücret uygulaması Seymen Su ÅŸirketindekilere de en kısa sürede uygulanacak'
CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, partisinin belediye baÅŸkanlarına gönderdiÄŸi "10 temel ilke" içinde asgari ücretin 2 bin 200 lira olarak uygulanmasını talep etmiÅŸti.
 
KılıçdaroÄŸlu'nun CHP'li belediye baÅŸkanlarına gönderdiÄŸi '10 temel ilke' kitapçığında neler var?
 
Bu konudaki soru üzerine YavaÅŸ, uygulamayı baÅŸlattığını belirtirken, "Sadece Seymen Su adlı belediye ÅŸirketimiz var, oradaki 10-12 dolayında arkadaşımıza verilememiÅŸti, onlara da en kısa sürede uygulanacak" bilgisini verdi.
 
'Hizmetlerin belediye tarafından yapılmasının daha doÄŸru olduÄŸunu düÅŸünüyorum'
YavaÅŸ, göreve geldikten sonra, belediyenin iÅŸtiraki olduÄŸu ÅŸirketleri tasfiye edeceÄŸini açıklamıştı.
 
Bu konudaki soru üzerine ÅŸirketlerle ilgili incelemelerin sürdüÄŸünü anlatan YavaÅŸ, yasayla kurulan Elektrik Gaz ve Otobüs Ä°daresi (EGO), Ankara Su ve Kanalizasyon Ä°daresi (ASKÄ°) ve ANFA dışındaki ÅŸirketleri tasfiye etmeyi planladığını söyledi.
 
YavaÅŸ bunun gerekçesini de "Hizmetlerin belediye tarafından yapılmasının daha doÄŸru olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Çünkü oradaki iÅŸlere bakıldığında evliyayı bile yoldan çıkarır" sözleriyle açıkladı.
 
Kaynak: BBC Türkçe

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.