Sosyal Medya

Güncel

AK Parti YSK Temsilcisi Özel: Seçimin tekrarı durumunda Binali Bey kazanacaktır

31 Mart yerel seçimlerinin 'şaibeli' olduğunu ileri süren AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, 'Elimizde şaibeli bir seçim var. Bu şaibeli seçim sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan biri var. Seçimin tekrarı durumunda Binali Bey kazanacaktır' dedi.



AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçiminin tekrarına iliÅŸkin YSK'da devam eden olaÄŸanüstü itiraz sürecini deÄŸerlendirdi.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçimine iliÅŸkin YSK'nın ara kararını anımsatan Özel, itirazlarının dokuz ana baÅŸlıkta toplandığını ve YSK'nın 9 baÅŸlıktan sadece bir maddesini kabul etmediÄŸini söyledi.

OlaÄŸanüstü hal kapsamında kamudan ihraç edilenlerin oy kullanmasına iliÅŸkin yaptıkları itirazın YSK tarafından reddedildiÄŸini hatırlatan Özel, "Yüksek Seçim Kurulu bu talebimiz hariç diÄŸer sekiz ana baÅŸlıkta topladığımız konuların araÅŸtırılmasını istedi. YSK, itiraz ettiÄŸimiz konulara iliÅŸkin bilgileri ilçe seçim kurulları, Sulh Hukuk Mahkemeleri ve ilgili diÄŸer kurumlardan 5 gün içinde ulaÅŸtırılmasını istedi. Ä°lgili kurumların birkaç gün içinde YSK'nin talep ettiÄŸi bilgileri göndereceÄŸini umut ediyoruz" diye konuÅŸtu.

'KAMUOYU VÄ°CDANI SEÇÄ°MÄ°N TEKRARINA DÖNÜK BÄ°R KARAR BEKLÄ°YOR'

Özel, sandık kurulu baÅŸkan ve memur üyelerinin kamu görevlisi olanların dışından temin edildiÄŸini ve itirazlarının ana temelinin bu konu olduÄŸunu ifade etti.

Sandık kurulu baÅŸkan ve memur üyelerinin kamu görevlisi dışından temin edildiÄŸini, bunun da seçimin başından sonuna kadar usulsüzlüklerin oluÅŸmasında etkili olduÄŸunu dile getiren Özel, "Anayasaya göre YSK her türlü yolsuzluÄŸu araÅŸtırmak zorunda. Biz bütün belgelerimizi YSK'ya sunmuÅŸtuk. Bunların araÅŸtırmaları yapılıyor. Dosyalarımız ve iddialarımız saÄŸlam temellere dayanıyor. Ä°nÅŸallah YSK kamu vicdanını rahatlatacak bir karar verir. Kamuoyu vicdanı, seçimin tekrarına dönük bir karar bekliyor" dedi.

 

"Sandık kurulu baÅŸkanları ve kurulun memur üyelerine iliÅŸkin itirazlarınızı neden seçim takvimi sürecinde yapmadınız?" ÅŸeklinde bir soruyla karşılaÅŸtıklarını da ifade eden Özel, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Konuyu bilen de bilmeyen de konuÅŸuyor. Biz parti olarak sandık kurulundaki baÅŸkan ve memurların listesini seçim öncesinde ilçe seçim kurullarından alamadık, vermediler. Sandık kurulu baÅŸkan ve memur üyelerine siyasi partilerce 'baskı yapılabilir, tarafsızlıklarına gölge düÅŸürür' gerekçesi ile bu liste verilmedi. Biz sandık kurulu baÅŸkanlarına ancak seçimden sonra vakıf olabiliyoruz. Ä°tirazımızı da bu nedenle seçim sürecinde yapamadık. Elimizden olmayan bir bilgiye nasıl itiraz edebiliriz ki? Bize o imkan verilmedi. Seçimden sonra bilgilere ulaÅŸtık ve ancak bu ÅŸekilde itiraz edebildik."

'YSK'NIN VERECEĞİ KARAR BÜTÜN Ä°LÇELERÄ° KAPSAMAZ'

Yaptıkları itirazların sadece Büyükçekmece ve Maltepe ilçe belediyeleri ile Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı'nın yeniden yapılmasına dönük olduÄŸunu ifade eden Özel, "Muhtarlar dahil diÄŸer bütün ilçelerdeki seçim sonuçları kesinleÅŸmiÅŸtir. YSK'nın vereceÄŸi karar diÄŸer ilçeleri kapsamaz" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Seçimin tekrarlanması halinde nasıl bir sonuç beklediklerine iliÅŸkin soru üzerine Özel, "Muhalefete 'Hodri meydan' diyoruz. Buyurun seçime gidelim. Muhalefet büyük bir farkla kazanacağını düÅŸünüyorsa neden seçimin yenilenmesini istemiyor? Neden bunu yapıyorlar? Elimizde ÅŸaibeli bir seçim var. Bu ÅŸaibeli seçim sonucunda Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı koltuÄŸunda oturan biri var. Seçimin tekrarı durumunda Binali Bey kazanacaktır. Biz sandıkların tamamını saydırabilseydik Binali Bey ÅŸu anda zaten belediye baÅŸkanı idi" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.