Sosyal Medya

Milli Savunma Bakanı'ndan yeni askerlik sistemi hakkında açıklama

Yeni askerlik sisteminin ne zaman yürürlüğe gireceğine yönelik soru üzerine de Akar, şu yanıtı verdi: "Çok kısa bir süre kaldı, çalışmalarımız tamamlanmak üzere.



Gerekli süreci takip edeceÄŸiz. Bekleyenler kadar biz de bunun bir an önce yasalaÅŸmasından yanayız. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın da direktifi böyle zaten, bir an önce çıkmasından yana. Yasa çıkarken de 'Åžu eksikti, bu yanlıştı.' gibi birtakım problemlerle çıkmasın diye hem birtakım simülasyonlar hem de sayısal veriler üzerinden tartışmalar yapılıyor. Yeni sistem çok olumlu karşılandı. Gerçekten öngörülebilir, gençlerimizin ÅŸartlarına gayet uygun, onların eÄŸitim öÄŸrenim, çalışma hayatını dikkate alarak mali, sosyal, askeri konularla silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacının karşılanması konularının hepsini bir araya getirmek için çalışmalar ayrıntılı ÅŸekilde yapıldı. Çok büyük ölçüde çalışmalarımız tamamlandı."
 
Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırına 18 kilometre mesafedeki Tel Rıfat'taki son durumun sorulması üzerine Akar, "Çalışmalar devam ediyor. Rusya ile temaslarımız sürüyor. Tel Rıfat ile ilgili daha önce Ruslar tarafından verilen sözler var, 'oraların YPG'li teröristlerden boÅŸaltılması' ÅŸeklinde. Biz de bir an önce oranın boÅŸaltılmasını talep ediyoruz. KonuÅŸuyoruz, görüÅŸüyoruz" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.