Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'den kurt gibi uluyan MHP'li vekil hakkında açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tanrı Dağları'nda uluyan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'a ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, "Cemal Bey'in bulunduğu yerde siz de olsanız bozkurt gibi ulursunuz" dedi.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, Tanrı DaÄŸları'nda uluyan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'a iliÅŸkin yaptığı deÄŸerlendirmesinde, "Cemal Bey'in bulunduÄŸu yerde siz de olsanız bozkurt gibi ulursunuz" dedi.
 
Bahçeli, TBMM BaÅŸkanı Mustafa Åžentop'un ev sahipliÄŸinde TBMM Åžeref Salonu'nda düzenlenen 23 Nisan resepsiyonuna katıldı. Burada gazetecilerle sohbet eden Bahçeli, YSK'nin bugün Ä°stanbul seçimlerine iliÅŸkin aldığı kararları olumlu bulup bulmadığının sorulması üzerine, herhangi bir yorum yapmasının doÄŸru olmayacağını söyledi.
 
Bahçeli, "YSK çalışıyor. Bizim olumlu, olumsuz diye bir sorgulama yapmamız bu çalışmaya gölge düÅŸürmesin. Hakimlere saygılı olmak lazım. Çalışmaları bitsin sonra bir deÄŸerlendirme yaparız" ifadesini kullandı.
 
Eski baÅŸbakanlardan Ahmet DavutoÄŸlu'nun da yaptığı açıklamaların olduÄŸunu dile getiren Bahçeli, "Bütün bunların hepsini bir araya getirdiÄŸiniz vakit Türkiye'de birileri bir ÅŸeyler düÅŸünüyor ama ne düÅŸünüyor, tam cevap vermiyor fakat bir iÅŸaret veriyor. Dikkat etmek lazım" diye konuÅŸtu.
 
Bir soru üzerine Bahçeli, Genel Kuruldaki konuÅŸmacılardan, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, HDP ve Ä°YÄ° Parti temsilcilerinin yaptığı konuÅŸmaları kastettiÄŸini söyledi. Bahçeli, "KılıçdaroÄŸlu'nun olayı kendisi açısından da incelemesinde yarar var. Meclis'te birçok konuÅŸmacı üzüntülerini ifade ettiler ama MHP'nin Meclisteki konuÅŸmacısı hiçbir üzüntü belirtmedi. Gidip 'geçmiÅŸ olsun' diye yerine kadar ziyaret etmedi. Bunun ne anlama geldiÄŸini Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun düÅŸünmesi lazım" dedi.
 
Bir gazetecinin, "Siz neden geçmiÅŸ olsun demediniz?" sorusu üzerine Bahçeli, ÅŸunları kaydetti: "Çünkü kendisini o meydanda koruyan, etrafındaki hiçbir CHP'linin olmadığı, hiçbir milletvekilinin bulunmadığı yerde yanında bulunan kiÅŸi (MHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı) Mevlüt Karakaya'dır. En azından ona bir teÅŸekkür etmesi lazım. Evdeki sandalyenin birisinde kendisi oturuyordu, birisinde de Mevlüt Karakaya oturuyordu. Nerede büyükÅŸehir belediye baÅŸkanı? Nerede oradaki diÄŸer grup temsilcileri? Tek bir Murat Emir (CHP Ankara Milletvekili) isminde bir kiÅŸi var. Bana göre en sadık adam o. Kemal KılıçdaroÄŸlu'nu yalnız bırakmayan tek kiÅŸi o. Bunları düÅŸünmesi lazım. SaÄŸa sola çatmamaları için bunları düÅŸünmeleri lazım. Biz herhangi bir ÅŸekilde memnuniyet hissetmedik. Åžimdi memnuniyet hissetmeyen birisinin gidip de geçmiÅŸ olsun demesinin ne anlamı var?"
 
'TÜRKÄ°YE ÜZERÄ°NDE YENÄ° ÅžEKÄ°LLENMELER AÇISINDAN BÄ°R ODAKLAÅžMA VAR'
 
Gazetecilerin, "Ahmet DavutoÄŸlu'nun açıklamalarından söz ettiniz ve Cumhur Ä°ttifakı dışında kalan partilerin temsilcilerinin sözlerini de dile getirdiÄŸiniz. Sizce Cumhur Ä°ttifakı'nı bozmaya, zedelemeye dönük bir hamle olduÄŸunu mu düÅŸünüyorsunuz?" sorusuna Bahçeli, "Hayır efendim. Türkiye üzerinde yeni ÅŸekillenmeler açısından bir odaklaÅŸma var. Söz birliÄŸi var. Veyahut genel tabiriyle bir ağız birliÄŸi var. Orada seçilmiÅŸ cümlelere bakarsanız bazı kavramları yerli yerine oturtabilirsiniz. Mesela 'linç giriÅŸimi.' Ä°lk kullanan kimdir biliyor musunuz? Televizyonda programlarda gece gündüz çıkan bir beyefendi. Ondan sonra herkes 'linç giriÅŸiminden' bahsediyor. Partiler, gazeteciler bahsediyor, bugünkü konuÅŸmacıların sözleri arasında 'linç giriÅŸimi' var. Neyin linç giriÅŸimiymiÅŸ oradakiler? Bunları iyi düÅŸünmek lazımdır diye söylüyorum" karşılığını verdi.
 
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un sosyal medyada yer alan bazı görüntülerinin anımsatılması üzerine Bahçeli, "Cemal Bey'in bulunduÄŸu yerde siz de olsanız bozkurt gibi ulursunuz" dedi.
 
'TÜRKÄ°YE'DE GELECEKLE Ä°LGÄ°LÄ° BÄ°R ÅžEKÄ°LLENME ARZUSU TAÅžIYAN BÄ°R ANLAYIÅž YAVAÅž YAVAÅž GÜNDEM BULMAYA ÇALIÅžIYOR'
 
Ahmet DavutoÄŸlu ile ilgili sözleri anımsatılıp "Türkiye'yi önümüzdeki günlerde nasıl bir gündem bekliyor?" sorusu üzerine Bahçeli, bugün 99. yılında 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlandığını, geleneksel olarak bu gibi özel gündemle toplanmış olan Meclis'te, Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin gruplarına söz verildiÄŸini hatırlattı.
 
Bu defa grubu olmayan ama Meclis'te temsil edilen siyasi partilere de üçer dakika söz verildiÄŸini aktaran Bahçeli, "Benim söylemek istediÄŸim ÅŸey ÅŸudur: Bunu biz yorumlamak yerine çok kiÅŸinin deÄŸerlendirmesinde yarar vardır. Cumhur Ä°ttifakı'nı oluÅŸturan partilerin sözcüleri dışında hangi partinin sözcüsü ne söylemiÅŸ, bu söylediklerinin arasında bir ağız birliÄŸi, söz birliÄŸi ne var, bir de Ahmet DavutoÄŸlu'nun bir gün evvel yapmış olduÄŸu açıklamayla ne kadar örtüÅŸüyor? Bütün bunları dikkate aldığınız vakit, Türkiye'de gelecekle ilgili yeni bir ÅŸekillenme arzusu taşıyan bir anlayışın yavaÅŸ yavaÅŸ gündem bulmaya çalıştığı bir ortamda olduÄŸumuzu ifade etmek istiyorum" deÄŸerlendirmesini yaptı.
 
'KAMBURLAR KENELER YAVAÅž YAVAÅž AYIKLANACAK'
 
Devlet Bahçeli, bir gazetecinin "Parti kurma çalışmaları da var" sözleri üzerine, "Bu metinleri yan yana getirirseniz buradan çok ÅŸey çıkar. Mesela daha evvelden de kendisinin ifadesiyle 'AKP'nin ikinci genel baÅŸkanı, aynı zamanda seçilmiÅŸ son baÅŸbakan' diye sözleri var. Böyle bir zamanda, yani 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki deÄŸerlendirmeleri, CHP ile uzun süren, 32 günü bulan karşılıklı görüÅŸmelerini bütünüyle deÄŸerlendirdiÄŸiniz vakit bana göre ülke için çok hayırlı geliÅŸmelerin olduÄŸu kanaatindeyim. Yani her siyasi partideki kamburlar, keneler, yavaÅŸ yavaÅŸ ayıklanacak, öyle söylüyorum" diye konuÅŸtu.
 
"Gizemli konuÅŸtunuz." sözlerine "Çok açık konuÅŸursak herkes anlar." karşılığını veren Bahçeli, "MHP'den de ayrılanlar için 'keneler ayıklanacak' ifadesini kullanmıştınız daha önce. AK Parti'den ayrılık olabilir mi?" sorusuna ise ÅŸu yanıtı verdi:
 
"Partilerden ayrılmayı hemen söylemiyorum. O bir sürecin sonrası olur mu, olmaz mı o ayrı bir konu. Ama ÅŸu an CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı bir cephe oluÅŸturup, parlamenter sisteme tekrar dönmek için CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi üzerindeki eleÅŸtirileri yoÄŸunlaÅŸtırıyorlar. Benim söylemek istediÄŸim ÅŸey o."
 
'BÄ°RÄ°LERÄ° BÖYLE SÖYLEDÄ° DÄ°YE KANAAT MÄ° DEĞİŞTÄ°RELÄ°M?'
 
MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli, "Partili CumhurbaÅŸkanına yönelik eleÅŸtiriler var?" sözlerine, "Partili CumhurbaÅŸkanı düzenlemesinde benim imzam var. Birileri böyle söyledi diye kanaat mi deÄŸiÅŸtirelim?" karşılığını verdi. "Türkiye ittifakı sözüyle ilgili ne kastediliyor? diye sormuÅŸtunuz. Bu süre içinde bir açıklama, neyin kastedildiÄŸine iliÅŸkin bir mesaj geldi mi?" sorusunu da Bahçeli, "Bize ulaÅŸan, ayrıntıları hakkında bilgi sahibi olmamızı saÄŸlayan bir beyan olmadı" diye cevapladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.