Sosyal Medya

Güncel

Abdülkadir Selvi: Erdoğan'ın kabine değişikliği kararı belli oldu

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dün AK Parti kulisine girdiğini belirterek "YSK’nın KHK’lıların oy kullanamayacağı yönündeki talebi reddettiği haberi geldi. Ama AK Parti milletvekillerinde bir şaşkınlık görmedim. Belli ki KHK’lılarla ilgili talep onların da içine pek sinmemiş" dedi.



Abdulkadir Selvi, "Meclis’ten özel kulisler" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısına "23 Nisan özel oturumu için Meclis’e adım attığımda aynı anda birkaç gündemi takip etmem gerektiÄŸinin farkındaydım" ifadesiyle baÅŸladı.
 
Selvi ÅŸöyle devam etti:
 
"31 Mart yerel seçimlerinden sonra Meclis’in ilk toplantısı olması nedeniyle aslında seçimlere iliÅŸkin gözlemlerde bulunmayı umuyordum, ancak öyle olmadı.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan gelmeden önce iktidar ve muhalefet kulislerini gezdim. Tatsız bir hava vardı. Muhalefet kulisinde ise biraz gerginlik hissetmedim deÄŸil.
 
Meclis 23 Nisan özel oturumu için toplanmıştı ama iktidar ve muhalefet kulislerinin gündeminde KılıçdaroÄŸlu’na saldırı ve AK Parti’nin YSK’ya yaptığı iptal baÅŸvurusu vardı.
 
Ha bir de iktidar kulisindeki kabine deÄŸiÅŸecek mi merakı... Yeni sistemde milletvekilleri bakan olamıyor ama seçimlerden sonra parti yönetiminde ve kabinede deÄŸiÅŸiklik olacak mı beklentisi de devam ediyor. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın MKYK toplantısında kabineye verdiÄŸi güçlü destekten sonra kabinede deÄŸiÅŸiklik beklentisi azaldı. En azından birkaç ay içinde deÄŸiÅŸiklik olmaz deniliyor. Hani çocuktan al haberi derler ya, öyle oldu. 23 Nisan cumhurbaÅŸkanına kabine deÄŸiÅŸikliÄŸi soruldu. Çocuk cumhurbaÅŸkanı, ’Zaten yeni kabinem burada’ dedi. Ama ilginç olanı, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın gülerek araya girip ’Sanki benim söyleyeceklerimi söyledi yahu’ demesiydi.
 
AkÅŸamki Meclis resepsiyonunda da gündem YSK ve Kabine deÄŸiÅŸikliÄŸiydi. Kabine deÄŸiÅŸikliÄŸini CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a sorduk. Çok net bir yanıt verdi, ‘Birileri istedi diye yaparsak istikrar kalmaz’ dedi.
 
Hani bir dönemler AK Parti’nin bir sloganı vardı ya onu hatırladım. ErdoÄŸan kabineye, ‘Durmak yok yola devam’ dedi.
 
BOSTANCI’DAN MANÄ°DAR ÇIKIÅž
 
Meclis BaÅŸkanı Mustafa Åžentop, 23 Nisan özel oturumunu KılıçdaroÄŸlu’na yapılan saldırıyı kınayarak açtı. Milletvekillerinin tamamı Åžentop’un açıklamasını alkışlarla karşıladılar. AK Parti adına konuÅŸan grup baÅŸkanı Naci Bostancıkınamakla yetinmedi, ’CumhurbaÅŸkanı’nın Türkiye ittifakı ve kızgın demiri soÄŸutma önerisinin olduÄŸu bir sırada bu olayın olması ayrıca manidardır’sözleriyle çok önemli bir noktaya parmak bastı.
 
CHP adına kürsüye çıkan KılıçdaroÄŸlu’nun kendisine yapılan saldırıya deÄŸinmemesi ise şık bir davranıştı.
KılıçdaroÄŸlu’na yapılan saldırı karşısında Meclis baÅŸarılı bir sınav verdi.
 
HDP EÅŸbaÅŸkanı Pervin Buldan’ın kürsüye çıkması üzerine CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın bulunduÄŸu locada bir hareketlilik yaÅŸandı. Buldan kürsüye çıktığı anda ErdoÄŸan hiç tereddüt etmeden yerinden kalkınca bir anda hemen yandaki locada oturan bakanlar da kalktı. ErdoÄŸan Meclis’ten ayrıldı ama bakanların kendisini takip etmesini isteyen bir iÅŸareti olmadı. Onlar kaldılar.
 
CumhurbaÅŸkanı Meclis’ten ayrılırken mesajını verdi. ’Ä°stiklal Marşı’nı ÅŸu parlamentonun içinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi ÅŸehit edenleri dinleyelim mi?’ diye sordu.
 
ErdoÄŸan Meclis’e gelmeden önce iktidar milletvekillerinden ’Meclis’te KılıçdaroÄŸlu’na geçmiÅŸ olsun der mi acaba’ diye soranlar vardı. Öyle bir temas olmadı. CumhurbaÅŸkanı açıklama yaptığını söylemekle yetindi. ’Burada artık bir gaz sıkışması var’ dedi. Orada kalakaldım.
 
YSK’NIN KARARI
 
ErdoÄŸan ayrıldıktan sonra iktidar kulisine girdim. Ä°stanbul seçimlerinin yenilenmesi talebi konuÅŸuluyordu. YSK’nın KHK’lıların oy kullanamayacağı yönündeki talebi reddettiÄŸi haberi geldi. Ama AK Parti milletvekillerinde bir ÅŸaÅŸkınlık görmedim. Belli ki KHK’lılarla ilgili talep onların da içine pek sinmemiÅŸ. YSK, AK Parti’nin kısıtlı, mahkûm ve zihinsel engelli seçmenlerin oy kullandığı iddiasıyla ilgili incelemesine ise baÅŸladı. YSK’da iÅŸler beklendiÄŸinden hızlı gidiyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.