Sosyal Medya

Güncel

Trump, Twitter CEO'su Dorsey ile görüştü

ABD Başkanı Donald Trump, sık sık eleştirilerde bulunduğu Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, sık sık eleÅŸtirilerde bulunduÄŸu Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey ile Beyaz Saray'da bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdi.

Trump, Dorsey ile görüÅŸmesini Twitter hesabından paylaÅŸtığı bir fotoÄŸraf karesi ile duyurdu.

ABD BaÅŸkanı paylaşımında, "Genel anlamda kendi platformları ve sosyal medya dünyası ile ilgili birçok konuyu konuÅŸtuk. Açık bir diyaloÄŸu sürdürmeyi umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Amerikan medyasına açıklama yapan Twitter'ın sözcüsü, görüÅŸmenin Trump'ın daveti üzerine gerçekleÅŸtiÄŸini, ağırlıklı olarak 2020 baÅŸkanlık seçimlerine giden yolda Twitter'ın konumunun ve uyuÅŸturucu kullanımına karşı sosyal medyanın rolünün konuÅŸulduÄŸunu belirtti.

Dorsey ile buluÅŸmasından saatler önce Trump'ın "(Twitter) Bana bir Cumhuriyetçi olarak pek de iyi davranmıyor. Çok ayrımcılık yapıyorlar, insanlar zor üye oluyor, birçok kiÅŸiyi de listeden (takip listesinden) çıkarıyorlar." ÅŸeklindeki Twitter paylaşımı kamuoyunda tartışılmıştı.

Twitter'ın kendisine sansür uyguladığını iddia eden Trump, aksi durumda ÅŸimdikinden çok daha fazla takipçisi olacağını ileri sürmüÅŸtü.

Daha önce de birkaç kez Twitter'ı "kendi hesabındaki kullanıcıları azaltmakla suçlayan" Trump, Facebook ile birlikte Twitter'ın Cumhuriyetçilerin görüÅŸlerine yeterince yer vermediÄŸini savunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.