Sosyal Medya

Süleyman Soylu: Yaptığım hizmetin bedelini ödemeye hazırım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya ilişkin son dakika açıklamaları geldi.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’na yapılan saldırıya iliÅŸkin, “Olayla ilgili toplam 9 kiÅŸi gözaltına alındı. Olayın dışarıdan kaynaklanan bir provokasyon olduÄŸu tespit edilememiÅŸtir. Olay üzerinden siyasi bir rant çıkarmak tehlikeli ve yanlıştır” dedi.
 
''Olayın provokasyon olduğu bulgusuna rastlamadık.'' diyen Soylu şu ifadeleri kullandı;
 
''Yumruk attığı görülen kiÅŸi de ÅŸehidin yakınıymış. Ortada organize provokasyon olmadığı görülmüÅŸtür. Olay yerinde ÅŸehit yakınları ve akrabaları vardır. Bilemden ya da bilerek köylülere hakaret kabul edilemez. Tepkinin bu hale dönüÅŸmesi ne kadar yanlışsa, karşı karşıya kalınan olay üzerinden siyasal rant çıkarmak da o kadar tehlikeli ve yanlıştır.''
 
''Birçok takviye gerçekleÅŸtirildi''
 
Soylu, ''Tören öncesi yoÄŸun sözlü protesto olmuÅŸtur. Evin çevresinde tedbir alnıarak güvenlik saÄŸlanıyor. Törendeki hareketlenme baÅŸlayınca takviye yapılıyor. Törendeki hareketlenme baÅŸlar baÅŸlamaz, Akkuzulu Mahallesi'ne 1 jandarma komando bölüÄŸü, 15 jandarma asayiÅŸ timi, 2 jandarma özel harekat timi, 1 TOMA, bir kobra aracı, Jandarma Ä°stihbarat Komutanlığından 20 personel ve ayrıca Ankara Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü tarafından 300 çevik kuvvet, 9 özel harekat timi, 3 polis asayiÅŸ ve 1 polis trafik ekibi, ejder zırhlı araç da dahil olmak üzere birçok takviye gerçekleÅŸtirildi.'' dedi.
 
Saldırı sonrası istifası istenen Soylu, şunları ifade etti;
 
''Memleketime, ülkeme, milletime yapmış olduÄŸum hizmetin bedelini ödemeye hazırım. Bunun tayin edicisi ne KılıçdaroÄŸlu'dur, ne de avanesidir"
 
''Gözaltına alınan 9 kiÅŸi de Akkuzulu köyündendir''
 
''Bu üzücü hadise meydana geldiÄŸi andan itibaren güvenlik kuvvetlerimiz tam ve doÄŸru bilgilere ulaÅŸabilmek, olayı tüm yönleriyle aydınlatabilmek için yoÄŸun bir çalışma ortaya koydular.'' diyen Soylu, ''Neresinden bakarsanız bakın müessif bir hadisedir. Alışkanlıklarımızla, kültürümüzle, yaÅŸantımızla örtüÅŸmeyen bir hadisedir. Fiziki saldırıyı tasvip etmemiz elbette mümkün deÄŸildir. Bu saldırıyı onaylamayız.  4 kiÅŸi ve bir ÅŸehit yakını savculığa teslim edilmiÅŸtir. Yani ttoplam 5 kiÅŸidir. Gözaltına alınan 9 kiÅŸi de Akkuzulu köyündendir. Cenazeye kimin katıldığı bellidir. Kamera görüntüleri incelendi, ilk veriler elde edildi.'' ifadelerini kullandı.
 
Ä°ÅŸte Süleyman Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar...
 
- Böyle hassas bir dönemde bir genel baÅŸkan cenazeye gelecekse, genel baÅŸkanın güvenlik ekibinin bunu güvenlik birimleriyle paylaÅŸması esastır. Meseleyi bize yıkıp rant elde etmeye çalıştıkları açık.
 
- Herkes PKK'ya karşı saffını belli etmelidir. KılıçdaroÄŸlu'nun ve CHP'nin bu meseleye bakışı, tam da bugün ihtiyaç duyduÄŸumuz yapıcı ve birleÅŸtirici bir bakış deÄŸildir.
 
- KılıçdaroÄŸlu'nun bu cenaze merasimine geleceÄŸine dair güvenlik birimlerimize herhangi bir bilgilendirmesi söz konusu olmamıştır. Ne kendileri ne kendi güvenlik birimleri ne de parti yetkilileri bu noktaya dikkat etmemiÅŸtir. Dolayısıyla kimsenin haberinin olmadığı bir katılıma yönelik olarak örgütlü bir organizasyon iddiasında bulunmak da hakkaniyetli ve doÄŸru bir yaklaşım deÄŸildir.
 
- Sayın KılıçdaroÄŸlu meseleyi Ä°çiÅŸleri Bakanı'na yıkacağına, olayın nedenini siyasi ortaklarına bir kez daha sormalıdır. Bir taraftan PKK'nın siyasi koluyla HDP ile ortaklık yapıp daha sonra çıkan olayları Ä°çiÅŸleri Bakanı'na yıkmak, tam anlamıyla seçim zamanında aldığı tutumda hafıza kaybıdır. Sizin hafızanız unutabilir ama milletin hafızası unutmamaktadır. Bu da bir güvenlik riski oluÅŸturmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.