Sosyal Medya

Güncel

Sri Lanka’daki saldırıları Özel Soruşturma Komitesi araştıracak

Sri Lanka Cumhurbaşkanı Sirisena, 290 kişinin hayatını kaybettiği, 500’den fazla kişinin yaralandığı, kilise ve otellere yapılan terör saldırılarını araştırmak üzere 24 saat içinde Özel Soruşturma Komitesi kuracağını duyurdu.



 Sri Lanka CumhurbaÅŸkanı Maithripala Sirisena’nın, Paskalya gününde kilise ve otellere düzenlenen terör saldırılarını araÅŸtırmak için Özel SoruÅŸturma Komitesi oluÅŸturacağı bildirildi.

Sri Lanka Resmi Haber Portalı (News.Ik), CumhurbaÅŸkanı Sirisena’nın, 290 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, 500’den fazla kiÅŸinin yaralandığı, kilise ve otellere yapılan terör saldırılarını araÅŸtırmak üzere 24 saat içinde Özel SoruÅŸturma Komitesi kuracağını duyurdu.

Yüksek Mahkeme Hakimi baÅŸkanlığında görev yapacak komitenin, birçok insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terör eylemlerinin sebeplerini, arka planını, muhtemel ihmallerle birlikte diÄŸer faktörleri araÅŸtıracağı açıklandı.

CumhurbaÅŸkanı Sekreteri Udaya R. Seneviratne, komite üyelerinin önümüzdeki 24 saat içinde atanacağını, saldırılarla ilgili raporun da iki hafta içinde tamamlanacağını söyledi.

Öte yandan, terör saldırılarının ardından baÅŸlatılan operasyonlarda 24 kiÅŸinin yakalandığını duyuran Sri Lanka polisi, saldırıları düzenleyenlere iliÅŸkin açıklamada bulunmadı. 

Sri Lanka’da dün sabah saatlerinde Kochchikade'de St. Anthony's, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'da bir kilise ile baÅŸkent Kolombo'da beÅŸ yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırılar düzenlenmiÅŸti.

Bu saldırıların ardından baÅŸkent Kolombo'nun banliyösü Dehiwala'daki hayvanat bahçesi yakınında ve Kolombo'nun Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana gelmiÅŸti.

Sri Lanka polisi tarafından saldırılarda 290 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, 500’den fazla kiÅŸinin yaralandığı açıklandı.

Saldırılarda Türk vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve YiÄŸit Ali ÇavuÅŸ ölmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.