Sosyal Medya

Güncel

Devlet Bahçeli: İstanbul'da seçimin tekrarı beka meselesidir

MHP'nin Antalya kampında konuşan Bahçeli yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi, CHP ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nda yüklendi. CHP'nin başarısının abartılmaması gerektiğini söyleyen Bahçeli, İmamoğlu'nun veri tabanının kopyalanmasını istemesini eleştirdi. Bahçeli, "İstanbul'da seçimin tekrarı beka meselesidir" dedi.



MHP lideri Devlet Bahçeli Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 'Ä°l BaÅŸkanları ve Belediye BaÅŸkanları Toplantısı'nda konuÅŸtu. Bahçeli'nin konuÅŸmasından öne çıkanlar ÅŸöyle:
 
* MHP'nin teÅŸkilatları diri ve saÄŸlamdır. Yeni belediye baÅŸkanları ile ise göz doldurmaktadır. GeliÅŸmeleri ÅŸuurla okuyor, iyimserlikle yorumluyoruz. MHP ve Cumhur Ä°ttifakı, 31 Mart'tan büyük bir baÅŸarıyla çıkmıştır. Ä°stikrarlı yükseliÅŸimiz devam etmiÅŸtir. Niyetimiz haizdir. Ä°ttifakımızın hamuru temizdir. Cumhur Ä°ttifakı kök tutmuÅŸ, takdir görmüÅŸ, siyasi ve ahlaki olarak teyit edilmiÅŸtir.
 
* Milletimizin verdiÄŸi karara saygı duyarız. Hiç kimse bize demokrasi ahkamı kesmesin. Hiç kimse demokrasi dersi vermeye çalışmasın. Biz göreceÄŸimizi gördük, yaÅŸayacağımızı yaÅŸadık; gerekli neticeleri çıkardık. Milli bekaya, milli ruha, milli ÅŸuura ters ve ÅŸaşı bakanlar belki sandıktan çıkmışlardır ama milli vicdandan kurtulamamıştır.
* 31 Mart seçimlerinde özellikle 3 büyükÅŸehirde CHP'nin başını çektiÄŸi sorunlu ve ÅŸüpheli ittifakın sonuç alması analiz edilmelidir. KötümserliÄŸe gerek yoktur. SoÄŸukkanlı deÄŸerlendirmeler yapmak elzemdir. Ä°stanbul, Ankara, Ä°zmir büyükÅŸehir belediyelerinin CHP yönetimine geçmesi, Cumhur Ä°ttifakı'na güvensizlik olarak görülmemelidir. CHP'nin baÅŸarısı abartılmamalıdır.
 
* 31 Mart'ta PKK CHP lehine çalışmadı mı, FETÖ zilletin yanında durmadı mı? FETÖ'cüler kimi kutladı, PKK'lılar kimin için sevindi? PKK'lı teröristler 4 vatan evladını ÅŸehit etmedi mi? Kanırta kanırta kazanmaktan bahseden alçak FETÖ'cüler kimin ÅŸakÅŸakçılığına soyundurlar. 'Artık normalleÅŸme zamanı' diyenler, siyasi eskiler CHP'yi siper olarak kullanmadı mı? Ä°BB'ye onca usulsüzlükle seçilen ÅŸahsın (Ekrem Ä°mamoÄŸlu) Saraçhane'deki konuÅŸması yetmedi mi?
* Bu sayede siyasetin kara deliklerini görmekle kalmıyoruz, maksatlarını da deÅŸifre ediyoruz. Ekonomik teröristler Türk lirasının deÄŸerine saldırıyor. Kızgın demiri soÄŸutalım ama tertipleri ağırdan almayalım.
 
* 15 Temmuz gecesi hainlerin lehine kadeh kaldıran ÅŸahsın Edirne'ye belediye baÅŸkanı olmasını sırf sandıktan çıktı diye ahlaken kabul edemeyiz. TKP'den Tunceli Belediye BaÅŸkanı olan ÅŸahsın 'Dersim' dayatmasına hoÅŸgörü gösteremeyiz.
* Yüzde 60'lık blok MHP'nin mücadelesiyle etkisiz hale gelmiÅŸtir. PKK ve FETÖ'nün iktidara yuvalanma giriÅŸimi sonuçsuz kalmıştı. CHP dünden teÅŸneydi. Büyük tehlike iktidar maskesiyle örtülüyordu. Çok ÅŸükür baÅŸaramadılar. BaÅŸbakanlık tekliflerini milli beka uÄŸruna elimizin tersiyle ittik.
 
* Bu gidiÅŸle FETÖ kaybettiÄŸi mevzileri yeniden kazanacak. DaÄŸlarda kovaladıklarımız belediyelere konuÅŸlanacaktır. Ä°stanbul'daki seçimlere ÅŸaibe karıştırılması pis bir senaryonun ilk etabıdır. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye baÅŸkanının sürekli mazbata vurgusu yapması üzerine çalışılmış sinsi bir hazırlıktır.
* Yüksek Seçim Kurulu Türkiye'nin kaderiyle oynayamaz. Üç valiz belgeyi eksiksiz incelemek YSK'nın tarihi görevi. 15 Temmuz Åžehitler Köprüsü'nün adının deÄŸiÅŸtirilmesi gündeme gelecek midir? Ä°stanbul'da seçimin tekrarı beka meselesidir. YSK bir ÅŸekilde hukuki destek alacak mıdır?
 
* İBB'de veri kopyalanmasının durdurulması kararı isabetlidir.
* Ä°mamoÄŸlu’nun koltuÄŸuna oturur oturmaz veritabanında inceleme yapması, iyi niyetli görülemez. Zannedersiniz her ÅŸey bitmiÅŸ geriye kala kala veritabanını incelemek kalmış. Bu telaÅŸ niye?
 
* Patlıcan meraklısı olanların musakkayı küçümsemesi, meselenin bir diÄŸer tarafı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.