Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarına uymaları gereken '10 temel ilke' kitapçığı gönderdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından tüm partili belediye başkanlarına gönderilen kitapçıkta, asgari ücretin geriye dönük olarak Ocak 2019'dan itibaren 2 bin 200 lira olarak uygulanmasını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın personele izin verilmesini, gençlerin ve çocukların servis ve toplu taşıma masraflarını azaltacak önlemlerin alınmasını istedi.



son_1

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, partili belediye baÅŸkanlarının çalışmalarında uyacakları esasları içeren "10 temel ilke" kitapçığı hazırladı.

Tüm partili belediye baÅŸkanlarına gönderilen kitapçıkta KılıçdaroÄŸlu, asgari ücretin geriye dönük olarak Ocak 2019'dan itibaren 2 bin 200 lira olarak uygulanmasını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın personele izin verilmesini, gençlerin ve çocukların servis ve toplu taşıma masraflarını azaltacak önlemlerin alınmasını istedi.
KılıçdaroÄŸlu ayrıca belediye baÅŸkanlarına, "imzasız ihbarlara itibar etmemeleri" ve "devri sabık yaratmamaları" uyarısında bulundu.

‘VERDİĞİNÄ°Z SÖZÜ TUTUN
AYRIÅžTIRMAYIN 
ÖTEKÄ°LEÅžTÄ°RMEYÄ°N'

CHP liderinin medya temsilcileri ile gündüz saatlerinde yaptığı toplantıda, belediye baÅŸkanlarına göndereceÄŸini açıkladığı "10 temel ilke" kitapçığına BBC Türkçe ulaÅŸtı.
KılıçdaroÄŸlu, kitapçığın önsözünde belediye baÅŸkanlarına ÅŸu mesajları verdi:

"Çok zorlu koÅŸullarda gerçekleÅŸen bir yerel seçimi geride bıraktık. Halkımız 5 yıl için yetkiyi size verdi. 'Baharı sürekli kılmak' artık sizin göreviniz. VerdiÄŸimiz sözleri tutma zamanı. Hiçbir ayırım yapmadan, kimseyi ötekileÅŸtirmeden tüm belde halkını kucaklama ve harcadığınız her kuruÅŸun hesabını vererek hizmet üretme zamanı.
"Sizlerin bu 10 temel ilkeye uymanız 'baharın sürekliliÄŸi' açısından çok önemlidir. Kaldı ki bu 10 temel ilke halkımızla belediye arasındaki karşılıklı güvenin pekiÅŸmesini de saÄŸlayacaktır.
"Bu temel ilkelere uyum, aynı zamanda CHP'li belediyeler arasında uygulama birliÄŸini de saÄŸlayacaktır. KuÅŸkusuz bizler de bu 10 temel ilkenin takipçisi olacağız.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.