Sosyal Medya

Güncel

CHP'li Muharrem Erkek: Seçimin iptaline ihtimal vermiyoruz

CHP'li Muharrem Erkek, 'seçim iptal edilir mi' sorusuna 'Bu seçimin iptali demek, demokrasinin iptali demektir. Ben hukukçu olarak ihtimal vermiyorum. Hangi gerekçeyle iptal edecekler. Usulsüzlük iddialarıyla bir seçim iptal edilemez. İptal sebebi ancak ve ancak kanuna aykırı durumda olabilir' dedi.



CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Habertürk'te Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

Ä°ÅŸte Erkek'in açıklaması:

"MAZBATAYI ENGELLEMEK Ä°ÇÄ°N OLAÄžANÜSTÜ Ä°TÄ°RAZDA BULUNDULAR"

"Biz Maltepe'de bir an önce bitsin istiyoruz ki mazbatamızı alalım. Bir tek Maltepe'yi bekliyoruz. Binali Bey'i ya yanlış bilgilendiriyorlar. Maltepe'de iki seçim kurulunun başında iki yargıç var. Kimin olay çıkardığı tutanakta yazıldı. Ä°ki tane yargıç çok açık bir ÅŸekilde gerçeÄŸi yazmışlar, tutanak altına dökmüÅŸler. Ben bizzat Maltepe'de gördüm. O yargıçlara yapılan saygısızlığı gördüm ve çok üzüldüm. Tehdit ve hakaret ediyorlar. Bir ilçe seçim kurulu yargıç o ÅŸekilde bir davranışı hak eder mi, kimse etmez. Türkiye bu acı tabloları yaÅŸadı. Maltepe'de sayım bittikten sonra il birleÅŸtirme tutanağı düzenlenecek ve mazbatasını alacak sayın Ä°mamoÄŸlu. Bunu engellemek için YSK'ya baÅŸladılar. YSK nasıl deÄŸerlendirecek merak ediyoruz. Mazbatanın verilmemesi yönünde il seçim kuruluna baÅŸvurup tedbir istemiÅŸler, niçin?

"BU SEÇÄ°MÄ°N Ä°PTALÄ° DEMEK DEMOKRASÄ°NÄ°N Ä°PTALÄ° DEMEKTÄ°R"

OlaÄŸanüstü itiraz süreçleri mazbatanın verilmesine engel deÄŸildir ki. Ä°tiraz haktır ama hukukun çok temel prensibi vardır, bir hakkın kötüye kullanımını hukuk korumaz. Burada açıkça itiraz hakkı kötüye kullanılıyor. Türkiye itibar kaybediyor. 82 milyon kaybediyor, bunu hak etmiyoruz biz. Bu seçimin iptali demek, demokrasinin iptali demektir. Ben hukukçu olarak ihtimal vermiyorum. Hangi gerekçeyle iptal edecekler. Usulsüzlük iddialarıyla bir seçim iptal edilemez. Ä°ptal sebebi ancak ve ancak kanuna aykırı durumda olabilir. Kısıtlılık, kısıtlılar, hükümlüler, kamu haklarından yoksun olanlar. Bunlarla ilgili hükümler var. Sayın ErdoÄŸan Yalova örneÄŸini verdi. Sayın Vefa Salman 29 oyla kazanmıştı, itiraz oldu 7 kısıtlının oy kullandığı tespit edildi. Onun için iptal edildi, Ä°stanbul seçiminin bununla ne ilgisi var?"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.