Sosyal Medya

Güncel

Serrac'tan 'Silah ambargosunu kaldırın' çağrısı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, başkent Trablus'taki sivilleri koruyabilmek için uluslararası toplumdan UMH'ye uygulanan silah ambargosunun kaldırılmasını istedi.



Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Libya'nın doÄŸusundaki kentlerin önde gelenleriyle buluÅŸan Serrac, "Bu saldırı bazı ülkelerin çıkarları uÄŸruna yaptıkları müdahaleler olmadan gerçekleÅŸemezdi" dedi.

General Halife Hafter'in Trablus'a saldırı emri vermesiyle patlak veren savaşın insan hakları ihlallerine neden olduÄŸunu belirten Serrac, bütün ihlallerin belgelendiÄŸini aktardı.

Serrac, "Ya onlara (Hafter) destek vermeye ve silah ambargosunu koyan BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyinin kararlarının ihlal edilmesine son verilir ya da uluslararası meÅŸruiyete sahip bir hükümet olarak sivilleri koruyabilmemiz için bize koyulan silah ambargosu kaldırılır" diye konuÅŸtu.

Hafter'in Libyalıların umutlarını kırmak ve ülkeyi yeni bir savaÅŸ döngüsüne atmak için güçlerini sahaya sürdüÄŸünü kaydeden Serrac, "Hafter'in barış için doÄŸru bir ortak olmadığını gördük" ifadesini kullandı.

NE OLMUÅžTU?

Libya'nın doÄŸusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, baÅŸkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiÅŸ, bunun üzerine baÅŸkentte konuÅŸlanan UMH birlikleri de karşı operasyon baÅŸlatmıştı.

Dünya SaÄŸlık Örgütü, Libya'da 12 gündür devam eden çatışmalarda ölü sayısının 174'e, yaralı sayısının 756'ya yükseldiÄŸini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.