Sosyal Medya

Güncel

Jeffrey: Türkiye ile YPG'nin olmayacağı bir güvenli bölge konusunda çalışıyoruz

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Türkiye'nin önemli güvenlik endişeleri olduğunu ve ABD'nin bu endişeleri anladığını belirterek, 'Türkiye ile YPG'nin olmayacağı bir güvenli bölge konusunda da çalışıyoruz.' ifadelerini kullandı.



ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Türkiye ile henüz üzerinde tam anlaÅŸamadığımız bir güvenli bölge üzerine çalışıyoruz. Türkiye'nin çok önemli güvenlik endiÅŸeleri var. ABD, Türkiye'nin bizim DEAÅž'a karşı birlikte savaÅŸtığımız insanlarla (YPG/PKK) ilgili endiÅŸelerini de anlıyor. Türkiye ile YPG'nin olmayacağı bir güvenli bölge konusunda da çalışıyoruz." dedi.

Jeffrey, Türkiye-ABD Ä°ÅŸ Konseyi (TAÄ°K) ile Amerikan-Türk Konseyi (ATC) tarafından bu yıl 37'ncisi düzenlenen Ortak Yıllık Konferansı'nda bir konuÅŸma yaptı.

Jeffrey, "Türkiye ve ABD'nin geçmiÅŸte ve ÅŸu anda çok önemli bir jeostratejik ortaklığı var." ifadesini kullandı.

Suriye'deki krizin çok karmaşık olduÄŸunu vurgulayan Jeffrey, ABD'nin Suriye'deki misyonuna ulaÅŸması açısından Türkiye'nin önemine iÅŸaret etti.

Jeffrey, Suriye'deki siyasi süreç için yapılması gereken çok iÅŸ olduÄŸunu belirterek, "Esed rejimi, kimyasal ve nükleer silahlardan vazgeçmeli. Suriye, teröristler için bir sığınak olmamalı ve buradaki Ä°ranlılar evlerine geri dönmeli." diye konuÅŸtu.

IŞİD'e karşı mücadele edildiÄŸini ve IŞİD'ten temizlenen alanların korunması gerekliliÄŸine deÄŸinen Jeffrey, IŞİD'e karşı koalisyonla Türkiye ve Suriye'nin kuzeyindeki çalışmaların önemini vurguladı.

 

"GÜVENLÄ° BÖLGEDE YPG OLMAYACAK"

Suriye'deki çeÅŸitli konular üzerine Türkiye ile çalıştıklarını aktaran Jeffrey, "Türkiye, Ä°ran ve Rusya ile Astana grubunun bir üyesi ve Suriye nüfusunun yaklaşık yarısını oluÅŸturan Suriyeli muhaliflerin sesi oluyor. Bu durum BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin bu ülkedeki siyasi süreçle ilgili hedefleri açısından çok önemli." ifadelerini kullandı.

Jeffrey, "Türkiye ile henüz üzerinde tam anlaÅŸamadığımız bir güvenli bölge üzerine çalışıyoruz. Türkiye'nin çok önemli güvenlik endiÅŸeleri var. ABD, Türkiye'nin bizim DEAÅž'a karşı birlikte savaÅŸtığımız insanlarla (YPG/PKK) ilgili endiÅŸelerini de anlıyor.Türkiye ile YPG'nin olmayacağı bir güvenli bölge konusunda da çalışıyoruz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Suriye'de IŞİD'in yenildiÄŸini ve Ä°dlib'deki krizin ÅŸimdilik önüne geçildiÄŸini belirten Jeffrey, "BM aracılığıyla Suriye'deki siyasi süreci yeniden canlandırıyoruz." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.