Sosyal Medya

Güncel

Arap Dışişleri Bakanları 'Filistin' için toplanıyor

Arap ülkeleri dışişleri bakanları, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın katılımıyla Filistin'deki son gelişmeleri görüşmek üzere pazar günü olağanüstü toplanıyor.



Filistin DışiÅŸleri Bakanlığı Basın ve Halkla Ä°liÅŸkiler Sorumlusu Ahmed Kabha AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arap dışiÅŸleri bakanlarına, Filistin'deki son geliÅŸmeleri görüÅŸme ve Filistin Devleti için “Arap finansal güvenlik ağını” etkinleÅŸtirmeleri amacıyla acil toplantı düzenleme talebinde bulunduklarını söyledi.

Kabha, Filistin Devlet BaÅŸkanı Abbas ile Filistin DışiÅŸleri Bakanı Riyad el-Maliki'nin katılımıyla Arap ülkeleri dışiÅŸleri bakanlarının pazar günü Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'de bulunan Arap BirliÄŸi Genel Merkezi'nde olaÄŸanüstü toplanacağını belirtti.

Kuveyt'te 2010'da düzenlenen Arap BirliÄŸi Zirvesi'nde Ä°srail'in vergi gelirlerini dondurarak Filistinlilere baskı uygulaması halinde faaliyete geçirmek üzere 100 milyon dolar tutarında "Arap finansal güvenlik ağının" kurulması kararlaÅŸtırılmıştı.

Filistin Yönetimi, Ä°srail'in Filistin Yönetimi'nin tutuklulara ve ÅŸehit ailelerine aidat tahsis etmesi nedeniyle, Filistin'in aylık vergi gelirlerinden 11,3 milyon dolar kesme kararı nedeniyle ciddi bir mali kriz yaşıyor.

Ä°SRAÄ°L, FÄ°LÄ°STÄ°N ÖDENEĞİNÄ° KESMÄ°ÅžTÄ°

Ä°srail güvenlik kabinesi, 17 Åžubat'ta, Filistin hükümeti adına topladığı yaklaşık 190 milyon dolarlık vergilerden Filistin yönetiminin tutuklu ve ÅŸehit yakınları için ayırdığı ödenekten 11,3 milyon dolar kesme kararı almıştı.

Filistin Devlet BaÅŸkanı Abbas ise 20 Åžubat'ta yaptığı açıklamada, kesinti yapılmış herhangi bir ödeneÄŸi kabul etmeyeceklerini, ÅŸehit ve tutuklu ailelerine yapılan ödemelerin devam edeceÄŸini belirtmiÅŸti.

 

Ä°srail ile Filistin KurtuluÅŸ Örgütü (FKÖ) arasında 1994'te imzalanan Paris Ekonomi Protokolü gereÄŸince Ä°srail yönetimi, kontrolü altındaki sınır kapılarından Filistinliler adına topladığı yıllık 2 milyar doları Filistin hazinesine aktarıyor. Filistin hükümeti de bu vergilerden Ä°srail hapishanelerindeki tutuklular ve ÅŸehit edilenlerin ailelerine sembolik maaÅŸ tahsis ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.