Sosyal Medya

Binali Yıldırım: Oylar sandıkta iç edildi, bu seçim murdar!

Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım açıklama yapıyor.



Yıldırım'ın seçim sonuçlarına iliÅŸkin açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸöyle:
 
"CHP adayı rakam vererek kazandığını ilan etti. 29 bin oy farkı ile. Biz de aynı gece 23.25'te eldeki bilgilere göre kazandığımızı söyledik. YSK BaÅŸkanı Sadi Bey bir açıklama yaptı, 27 bin 880 oyla Ä°mamoÄŸlu'nun önde olduÄŸunu ifade etti. Ä°lk bilgilerle beraber seçim esnasında seçim tamamlandıktan sonra ortaya çıkan anormallikler, ÅŸaibe ve yolsuzluklar gündeme geldi.
 
Seçimleri ikiye ayırmak lazım. Ä°dari iÅŸler ve seçim sonuçlarına göre itirazların deÄŸerlendirildiÄŸi yargısal süreç. Åžu anda yargısal süreç devam ediyor. ÇeÅŸitli yerlerde itirazlarda bulunuldu. ÖrneÄŸin, 2014 seçimlerinde AK Parti 84 itiraz yapmış. 77'si ret, 7'si kabul. CHP 45 itiraz 4 kabul 41 ret. Toplamda 191 itiraz 19'u kabul edilmiÅŸ 172'si reddedilmiÅŸ. 2019 seçimlerinde ise toplam 522 itiraz 485'i ret 13'ü kabul edilmiÅŸ 24'ü de kısmen kabul edilmiÅŸ. Herkes itiraz hakkını kullanmış ve kullanmaya devam ediyor.
 
Bu itiraz süreci seçim kültürümüzde her zaman olmuÅŸtur. Ä°lk itiraz 1946'da olmuÅŸtur. Bu yarı serbest seçimdir. Bu itirazı da CHP yapmıştır. Ä°tiraz kültürü CHP'ye yabancı deÄŸildir. 2014'te de CHP Ankara seçimlerini AYM ve AÄ°HM'e dahi götürmüÅŸtür. Biz milli iradenin sandıkta iç edilmesinin önüne geçilmesine çalışıyoruz. BaÅŸta 29 bin olarak açıklanan rakam 12 bin seviyesine çekilmiÅŸtir.
 
Bu oylar sandıkta iç edildi, bu kadar açık. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır. Bugüne kadar oyların yüzde 10'u sayılabilmiÅŸtir. Oyların tamamı sayılsaydı, CHP rıza gösterseydi seçimin sonucu böyle olmayacaktı. Seçimin bu ÅŸekile dönüÅŸmüÅŸ olması tatsız bir ÅŸey. Ä°stanbul gibi memleket büyüklüÄŸünde ÅŸehri yönetecek baÅŸkanın ÅŸaibeler ve sakatlanmış bir seçim sonucuyla baÅŸkan olması hoÅŸ deÄŸil. BaÅŸkanın güçlü ÅŸekilde göre yapması ve hizmetleri yerine getirmesi bütün Ä°stanbulluların arzusudur.
 
Biz başından beri hukuk vurgusu yapıyoruz. Ä°ÅŸleyen süreç bundan ibarettir. YSK iÅŸin sahibi ve patronudur. Seçimle ilgil itirazları YSK yönetmektedir. Neticede bir sona yaklaÅŸmış bulunuyoruz. Maltepe'deki sayım da tamamlandığında bu süreç bitmiÅŸ olacak. YSK bir karara varmış olacaktır. 
 
Ben bu noktada  ÅŸunu anlayabilmiÅŸ deÄŸilim. Tahammülsüzlük var ortada. Seçimi kazandık, mazbatayı verin... Bunun kararını sen mi vereceksin. Seçimin kazanıldığının kararını veren YSK'dır. Bugün böyle verilmiÅŸ bir karar var mıdır? Belediye baÅŸkanıyım diye kart bastırıp Anıtkabir'e bu ünvanla imza atarsan, miting yaparsan YSK'nın vereceÄŸi kararı etkilemekten baÅŸka ne yaparsın. Hukuk devletinde baskılarla hakimleri karar vericileri etkilemek mümkün deÄŸildir. Hakimler hukuka göre karar verir.
 
Ben deÄŸerli rakibim Sayın Ä°mamoÄŸlu'na bu gibi tecrübesiz davranışlara son vermesini ve YSK'nın kararlarını beklemesini tavsiye ediyorum. Seçimlerde yapılan usulsüzlükler oy hırsızlığı ile sınırlı deÄŸil. Çok yanlışlık var. Büyükçekmece'deki olay çok konuÅŸuldu." 
 
ABDULLAH GÜLER'Ä°N AÇIKLAMALARI
 
Binali Yıldırım'ın Büyükçekmece'de sahte seçmen iddialarıyla ilgili AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Abdullah Güler'e söz verdi. Güler'in açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸöyle:
 
"Büyükçekmece'de askıya çıkan seçmen listeleri yapılan inceleme sonucu  yapılan soruÅŸturma sonucu 12 kiÅŸi hakkında iÅŸlem yapılmış 2 kiÅŸi tutuklanmıştır.  Bu iki kiÅŸi Büyükçekmece'de çalışan iki iÅŸçinin nüfus müdürlüÄŸünde göreve baÅŸlamıştır. Bu kiÅŸi bugüne kadar ÅŸifresiyle 7 bin 853 iÅŸlem yapmıştır. 24 Haziran seçmen listesinde yer alan 3 bin 155 kiÅŸinin seçmen statüsünü düÅŸürmüÅŸtür. Büyükçekmece'de seçmen olması hukuken mümkün olmadığı halde sahte numaratajla vererek arsa, inÅŸaat, bina için yeni mesken oluÅŸturarak sahte 7 bine yakın iÅŸlem gerçekleÅŸtirdiÄŸi ortaya çıkmıştır. 137. maddeye dayanarak yaptığımız itirazımız, olaÄŸanüstü itiraz yoludur. Seçimlerin sonuçlarını doÄŸrudan etkileyen olayların yaÅŸanması halinde itirazcıya 137. madde olaÄŸanüstü itiraz yoluyla seçimlerin yenilenmesi hakkı tanıyor. Yapılacak iÅŸlemlerin sonrasında Büyükçekmece seçmen listesinde seçmen olarak hukuken tanınması mümkün olmayan kiÅŸiler var. SahteciliÄŸi savcılık soruÅŸturmasında ve idarei soruÅŸturmada yer alıyor. O seçmenlerin 31 Mart'ta oy kullandığı anlaşılırsa seçim sonuçlarını doÄŸrudan etkileyen usulsüz bir olaydır. Ä°tiraz konusu ana baÅŸlıklarından biri bu."
 
Ardından sözü tekrar alan Binali Yıldırım ÅŸunları kaydetti:
 
"Seçmen ağırlığının CHP yönünde deÄŸiÅŸtirilmesi için planlanmış bir iÅŸ. Sahtekarlığın son kullanma tarihi olmaz. Sahtekarlık baÅŸta yapılmışsa sonuna kadar devam eder. Tubbi ilaç deÄŸil, seçmenin oyunu çalmak bir miada baÄŸlı deÄŸildir. Seçimlerin bu hale gelmesini körükleyen rakip adaydır. Bu itiraz süreci her seçimde olmuÅŸtur. Ä°ki örnek var elimizde Mansur YavaÅŸ soyadı gibi yavaÅŸ hareket etmiÅŸ, süreçlerin tamamlanmasını beklemiÅŸ ve kendisine belediye baÅŸkanı olduÄŸuna dair belge verilmiÅŸtir.
 
Ben tebrik ediyorum, sorumluluk taşımak bu. KeÅŸke sayın Ä°mamoÄŸlu da bunu yapsaydı. Tribün tribün dolaÅŸacağına sakin sakin oturup benim gibi sonuçları bekleseydi. Bu benim ikinci toplantım. Bu sayımlarda o kadar eksikler olduÄŸunu gördük ki insan hayrete düÅŸüyor. Bu seçim murdar olmuÅŸ bir seçimdir. Murdar olmuÅŸ etin kavurması olmaz."
 
MALTEPE Ä°DDÄ°ALARI
 
AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Abdullah Güler bu kez Maltepe'deki sayımla ilgili söz aldı:
 
"Maltepe'de bin 89 sandıkta baÅŸlayan sayım CHP itirazı üzerine durduruldu. Biz açık ÅŸeffaf bir ÅŸekilde devam etmesi için YSK'ya tam kanunsuzluk talepli itirazda bulunduk. YSK bizi haklı buldu. Åžöyle bir talep geldi bin 89 sandık var hızlandıralım. Sadece bizim iyi niyetimizle 5'er tane daha sayım tasnif heyeti kuruldu, ilk günlerde. Bir gün çalıştı bu heyet. CHP'nin yetkilileri bir kargaÅŸa çıkararak bu tasnif heyetlerinin kaldırılmasını istedi ve kaldırıldı. PerÅŸembe'den bugüne kadar süre içerisinde. Burada seçim kurulları tek heyetle devam etti. Baktılar sayımın bitmesi lazım, mazbata mazbata diye tutturuyorlar. Alelacele oldu bitti ile yeniden tasnif heyeti kurdular. 5'er tane daha... O da yetmez 30'a çıkardılar." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.