Sosyal Medya

Ardan Zentürk: Yeni strateji lazım! Amerika’ya karşı yalnız kalmak, felakettir

Star Gazetesi Yazarı Ardan Zentürk, ABD-Türkiye ilişkilerinde yaşanan gerilimleri bugünkü yazısında masaya yatırdı. Sorunun kaynağını anlamak için, ABD'nin kim tarafından yönetildiği tespitinin hayati önem taşıdığını dile getiren Zentürk, Beyaz Saray'dan bağımsız kararlar alan güç ve arkasındaki derin sistemi anlattı.



Türkiye'ye yönelik saldırgan, tehdit ve ÅŸantaj dolu tutumu nedeniye, ABD ile iliÅŸkilerin ''müttefiklik ve stratejik ortaklık'' olarak nitelendirilmesinin ne kadar doÄŸru olduÄŸu, tartışma konusu haline geldi.
 
ABD'nin, ''müttefik'' Türkiye'ye karşı terör örgütlerini beslemesi, uluslararası arenada menfaatlerini görmezden gelmesi Türkiye'nin sert tepkilerine neden oluyor.
 
Star Gazetesi Yazarı Ardan Zentürk bugünkü yazısında, bu gerilimlerin kaynağında ABD'yi yönetenlerin bulunduÄŸunu ve Türkiye'nin yeni stratejiler geliÅŸtirmesi gerektiÄŸini belirtti.
 
Ä°ÅŸte Zentürk'ün ''Amerika’ya karşı yalnız kalmak, felakettir…'' baÅŸlıklı o yazısı...
 
Son derece karmaşık bir sorunla karşılaÅŸtık. Tespit etmemiz gereken ana nokta, Amerika BirleÅŸik Devletleri’nin gerçekte kim tarafından yönetildiÄŸidir.
 
BildiÄŸimiz tek gerçek var: Mevcut yönetim, Amerikan vergi mükelleflerinden çok bazı lobilere çalışıyor,  yaÅŸadığımız, “Amerikan derin devleti” teorilerini çöpe atan bir durum, ancak, bir “paralel devlet” ile savaÅŸtığımız gerçeÄŸidir. 
 
Orada gerçekte anlamda kim iÅŸbaşında, belli deÄŸil. 
 
ABD BaÅŸkanı sıfatını taşıyan Donald Trump, Aralık 2018’de “Suriye’den çekiliyorum” dedi, önce Ä°srail, sonra Amerikan Savunma Bakanlığı, Pentagon, “hadi canım sende” tavrıyla karşıladılar bu açıklamayı… 
 
YaÅŸanılan, Pentagon’un dediÄŸinin olduÄŸudur. 
 
Açık soralım:Amerika gibi bir süper gücün OrtadoÄŸu politikasını Beyazsaray’da oturan sivil kadrolar mı, Pentagon’daki generaller mi biçimlendiriyor? Cevap açıktır, generaller!..
 
Generallere bu manevra alanını kim açıyor? Amerikan demokrasisini parasıyla teslim almış Siyonizm ve onun karar mekanizmalarına hakim piyon siyasetçileri…
 
Mesela, Demokrasileri Savunma Vakfı diye bir örgüt var, ne kadar neo-con/Siyonist varsa orada toplanmış. 
 
Amerika’yı Ä°ran ve Türkiye’ye karşı savaÅŸa sürükleyenler bunlar… 
 
Ortada basit  sorular var: Ä°ran, Amerika’yı nasıl tehdit ediyor? Türkiye, hangi Amerikan ulusal çıkarına zarar verdi? Türkiye ile Ä°ran’ı bir araya toplasan, nükleer süper güç eskisi Rusya kadar olamayacaklarına göre bu iki devlete karşı süren düÅŸmanlık neden? 
 
Bu soruları Siyonist kalemler Ä°srail çıkarları açısından çok güzel yanıtlarlar ama, konunun gerçek anlamda Amerikan çıkarlarıyla hiçbir iliÅŸkisi yoktur. 
 
Türkiye gibi güçlü bir devleti kaybetmek Amerikan çıkarı içinde mi, hayır, kaybettiler. En büyük hataları, oluÅŸturmaya çalıştıkları “ErdoÄŸan’sız Türkiye” ile geri kazanacaklarını sanmalarıdır, FETÖ-PKK ittifakı ve 15 Temmuz’un korkunç anısı bu trenin önümüzdeki 100 yıl içinde kaçırıldığını gösteriyor, anlayamıyorlar. 
 
Açık emperyalist saldırıdır…
 
“Diktatör” dediÄŸi Maduro’yu yıkmaya çalışıyor. Askeri diktatör Sisi’yi Beyazsaray’da ağırlıyor. Tutumu açıktır: Bana çalışan diktatör istediÄŸini yapabilir, hatta, bir konsolosluk binasında gazeteci parçalayabilir…Sırtını milletlerinin iradesine dayamış bağımsızlıkçı liderler diktatördür, onları yıkarım!..
 
Bu dönem böyle… 
 
EÄŸer millet olarak saÄŸlam durmazsan, Sisi, Arap veliaht prensler gibi evanjelik-siyonist ittifaka satılmış, sürekli aÅŸağılanan sözde liderlere sahip olursun… 
 
Bu saldırı sürecek… Amerikalı senatörler Rubio-Menendez ikilisinin Ä°srail-Yunanistan-Mısır askeri ittifakına askeri yardım ve Kıbrıs Rum kesimine silah satışını öngören  tasarısına ilk resmi destek kimden geldi? ABD’nin Atina Büyükelçisi Pyatt’tan… 
 
Aynı saatlerde, Amerika’nın yeni Türkiye büyükelçisi olacak zat, Kongre’de S-400’ler üzerinden bizi tehdit ediyordu!.. 
 
Yeni stratejiler geliÅŸtirmeliyiz…
 
Amerika müttefikimiz ve hele, stratejik ortağımız deÄŸildir.
 
Bu kavramlardan ve emperyalizmin elindeki ekonomik saldırı kanallarından ne kadar çabuk kurtulabilirsek, onurlu yaÅŸama ÅŸansımız yükselir… 
 
GeleceÄŸimize dönük karanlık  planlarını tamamlamış, bütün uyarılarımıza raÄŸmen yıkıcı politikalarını sürdürenlere sürekli dert anlatmaktan yorulmadınız mı? 
 
Hedef, tam bağımsız Türkiye’dir. 
 
Bu yeni bir strateji ile saÄŸlanır. Zemini LOZAN DENGELERÄ°’dir… 
 
Esası, emperyalizm karşısında yalnız olmamaktır. 
 
Amerika’nın karşısına tek başınıza çıkarsanız… 
 
Suriye-Çin hattını saÄŸlam tutmazsanız… Avrupa’nın anti-Amerikan siyaseti  ve ABD-Avrupa’daki Yahudi toplumlarının demokrat kanadıyla iliÅŸkiniz olmazsa… 
 
Ä°ngiliz Ä°ÅŸçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Amerika’da Demokratlar’ın güçlü ismi Barnie Sanders ile el sıkışmazsanız…  
 
KAYBEDERSÄ°NÄ°Z!.. 
 
STAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.