Sosyal Medya

Başörütüsüne 'kafayı takmıştı' hakkında soruşturma açıldı

Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk hakkında, 'Yeni kuşak türbanlılar' başlıklı yazısı nedeniyle soruşturma başlatıldı. Özgentürk yazısında Sümerlileri işaret ederek başörtüsünün 'fahişeler tarafından takıldığını' yazmıştı.



Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre 'Yeni kuşak türbanlılar' başlıklı yazısında başörtüsü takan kadınları aşağılayan Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen soruşturma başlatıldı.
 
Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından ifadesine başvurulan Özgentürk, Sümerlilerden örnekler verdi ve 13 Ocak'ta yayımlanan yazıyı öğrencileri için yazdığını söyledi.
 
Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonunda Cumhuriyet yazarı hakkında iddianame düzenlendi. Hazırlanan iddianamede, başörtüsü takılması eyleminin fahişelere mahsus bir davranış biçimi olduğu imasında bulunarak dini inanç ve gereği halkın belirlediği bir kesimini aşağılama kastı ile hareket ettiği anlatıldı. 3 yıla kadar hapsi istenen Özgentürk, ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.