Sosyal Medya

Güncel

Kim Jong Un'dan Trump'la üçüncü zirve için yeşil ışık

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Amerika’ya askıda kalan nükleer görüşmeler konusunda “cesur bir karar” verebilmesi için yıl sonuna kadar süre vereceğini söyledi.



Kuzey Kore devlet medyasında yer alan habere göre parlamentoda konuşan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Başkan Donald Trump'la bir kez daha görüşmeye açık olduğunu söyledi ancak bunun Amerika'nın tavrını değiştirmesine bağlı olduğunu ifade etti.

TRUMP'TAN YANIT GELDİ

Trump da Kim Jong Un'un açıklamalarına Twitter hesabından yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Trump mesajında "Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'la aramızdaki ilişkinin çok iyi olduğu konusunda hem fikir hatta bunu ‘mükemmel' kelimesi daha da iyi tanımlar. Eğer net olarak durduğumuz noktaları anlayabilirsek üçüncü bir zirve gayet iyi olur. Kuzey Kore, Devlet Başkanı Kim'in liderliğinde inanılmaz bir büyüme, ekonomik başarı ve zenginlik potansiyeline sahip oldu. Kısa bir süre içerisinde nükleer silahlar ve yaptırımların kaldırılacağı günü ve Kuzey Kore'nin dünyanın en başarılı ülkelerinden biri olduğunu görmeyi bekliyorum" ifadelerini kullandı.

YATIRIMLAR HAFİFLETİLMEYECEK

Trump bu hafta yaptığı açıklamada da Kim Jong Un'la yeniden görüşebileceğini dile getirmiş ama Kuzey Kore nükleer silahlardan arınmadan Amerika'nın yaptırımları hafifletmeyeceğini söylemişti.

ŞUBAT AYINDAKİ GÖRÜŞME

Şubat ayında Vietnam'ın Hanoi kentinde yapılan ve bir uzlaşı sağlanamayan zirvenin ardından görüşmeler de askıda kalmış durumda. O zamandan bu yana Kuzey Kore görüşmelerden çekilme ve yeniden nükleer ve füze testlerine başlama ısrarını sürdürüyor.

Kim Jong Un da Trump'la ilişkisinin mükemmel olduğunu söyledi. Kim, Hanoi zirvesinden sonuç çıkmamasının görüşmeler konusundaki şüpheleri arttırdığını ve Washington'un gerçekten ilişkileri geliştirmek niyetinde olup olmadığı konusunda soru işaretleri doğurduğunu belirtti.

Kim Jong Un, Amerika'nın sorunları çözmek için yüz yüze oturup konuşmaya hazır olmadığını söylerken Hanoi zirvesi gibi başarısız bir görüşme daha istemediğini dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.