Sosyal Medya

Güncel

Hamas ve İslami Cihad’dan, ABD’ye uyarı: Hepimiz İran ile aynı cephedeyiz

ABD Başkanı Trump’ın, İran Devrim Muhafızları’nı ‘terör listesi’ne almasına sert tepki gösteren Hamas ve İslami Cihad yayınladıkları bildiride, “Hepimiz İran ile aynı cephedeyiz” denildi.



ABD Başkanı Trump'ın, İran Devrim Muhafızları'nı ‘terör liistesi'ne almasına tepkilere sürüyor. Filistin İslami Direniş gruplarından hem İslami Cihad ve Hamas, Trump başkanlığındaki Amerika hükümetinin İran Devrim Muhafızlarını terörist olarak adlandırdığı eylemi kınayan bir bildiri yayınlayarak İran İslam Cumhuriyetine destek verdiklerini vurguladılar.

FİLİSTİN DİRENİŞİ, BÜTÜN
TEHDİTLERE KARŞI HAZIRLIKLIDIR

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en Nahale, bu hareketin bütün ihtimallere tam anlamıyla hazır olduğunu belirterek, “İran'ın yanındayız” dedi. Nahale, Filistinli esirlerin kurtulması için direnişin tüm özverisi ve araçlarıyla bu esirleri savunma konusuna bağlı olduğunu söyledi.
Ziyad en-Nahle şu ifadelerde bulundu: ‘Direniş, halkımıza uygulanan kuşatmayı kırmak için çok açık ve net şartlar sunmuştur. Bu yolda çok tedbirli ve akıllıca hareket edecek ve durumu kontrol altına alacağız. Çünkü düşmanın ihaneti söz ve kararlarından daha yakındır.
Kudüs ve Kassam Tugayları, Filistin halkını düşmanın muhtemel tüm saldırılarına karşı korumak için hazır ol konumundadır ve düşmanın tehditlerini de dikkate almaktadır.
İşgalcilerin tehditleri karşısında saflarımızı birleştirmeliyiz. Çünkü hepimiz, halkımız ve topraklarımız saldırıların hedefiyiz.
Biz hepimiz, Amerika ve müttefiklerinin diktatörlüğü ve ayaklanmalarına karşı aynı cephede İran'ın yanındayız. Kudüs ve Kassam Tugayları, Filistin halkını düşmanın herhangi bir saldırısına karşı korumak için hazır ol konumundadır.
Biz bu yolda çok akıllıca ve tedbirli bir şekilde ilerliyoruz. Direniş bütün ihtimallere hazırlıklıdır. Düşmanın ihaneti, verdiği sözlerden, yapılan anlaşmalardan ve arabuluculuklardan daha fazladır ve direniş bütün ihtimallere hazırdır.

‘ABD, SİYONİST REJİMİNİN
PLANLARINI UYGULUYOR'

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas da yayınladığı bildiride, Amerika'nın, İran Devrim Muhafızlarını terörist olarak adlandırmasını şiddetle kınadı ve bunun çok çirkin bir eylem olduğunu ifade etti.
Hamas tarafından yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Bu karar ve bu konuda atılan adım, Amerika hükümetinin sadece Siyonist Rejim ve bu rejimin planlarına dayalı olarak hareket ettiğini ve bölgeyle ilgili bütün konularda bu körü körüne yaptığı taraftarlığa devam ettiğini vurgulamaktadır.
Amerika'nın, Kudüs, Golan ve bugün de İran Devrim Muhafızları hakkındaki eylem ve kararlarının tamamı bir doğrultudadır ve hepsinin bir amacı vardır. Bu kararlar, direnişi, işgalcilerle mücadeleyi ve onlar karşısında durmayı hedef almıştır. Bu nedenle bütün özgür insanlar bu politikaya karşı güçlü bir engel oluşturmalı ve yozlaşmış polis rolünü oynayan bu politika ve eylemlere karşı çıktığını açıklamalıdır.'

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.