Sosyal Medya

Güncel

İsrail belediyesi, tarihi camiyi bara dönüştürdü

İsrail, işgal altında bulundurduğu Filistin’de toprak gasbı ve baskılarını sürdürürken; şimdi hedefte camiler var. Safed’deki İsrail belediyesinin, tarihi El Ahmar Camii’ni bir bara ve etkinlik salonuna dönüştürmesi tepki topladı.



Ä°ÅŸgal altında bulundurduÄŸu Filistin topraklarında gasp ve baskı politikası uygulayan Ä°srail, ÅŸimdi de Camilere savaÅŸ açtı. El Quds El Arabi'nin dün bildirdiÄŸine göre, Safed'deki Ä°srail belediyesi, tarihi El Ahmar Camii'ni bir bara ve etkinlik salonuna dönüÅŸtürdü.

1948'de Yahudi çeteleri tarafından iÅŸgal edilen Arap kentinin, tarihi camilerinden biri olan bina, önce bir Yahudi okuluna, daha sonra BaÅŸbakan Netanyahu'nun partisi Likud'un seçim kampanyaları için bir merkeze, sonra da giyim deposuna dönüÅŸtürüldü. Londra merkezli gazete, caminin ÅŸimdi ise, Ä°srail belediyesine baÄŸlı bir firma tarafından bara ve düÄŸün salonuna dönüÅŸtürüldüÄŸünü bildirdi. Adı da Ahmar Camii'nden Han Al-Ahmar'a deÄŸiÅŸtirildi.
Safed ve Tiberias Ä°slami bağış sekreteri Khair Tabari ise, caminin tahliyesi ve yeniden ibadete açılması için Nasıra Mahkemesi'nin kararının beklendiÄŸini söyledi.
Tabari, caminin eski hüviyetine döndürülmesi için farklı siyasi grup ve toplum örgütlerine iÅŸbirliÄŸi çaÄŸrısında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.