Sosyal Medya

Milli Türk Talebe Birliğinden Süleyman Çakır Paylaşımı

Erdoğan'ın öğrencilik yıllarında gençlik kollarında görev aldığı MTTB resmi Twitter hesabı Süleyman Çakır paylaşımında bulundu. Paylaşımda, "İstanbul'un önceki dönem sefiri, Süleyman Çakır'ın aramızdan ayrılışının 15. sene-i devriyesinde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz." ifadelerine yer verildi.



Ä°ÅžTE O PAYLAÅžIM:

 

"Ä°stanbul'un önceki dönem sefiri, Süleyman Çakır'ın aramızdan ayrılışının 15. sene-i devriyesinde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz."

MTTB'NÄ°N ÖNEMLÄ° Ä°SÄ°MLERÄ°

Milli Türk Talebe BirliÄŸi, 1960 ve 1970'li yıllarda Türkiye'nin siyasi hayatında önemli yer tutan bir geçlik örgütlenmesi olmuÅŸtu. Tarihin sayfalarında yer alan MTTB'yi halen kurumsal olarak deÄŸil ama siyasetin pratik felsefesi açısından güncel tutan olgu ise bu teÅŸkilat içinde gençlik yıllarında yer almış bazı siyasetçilerin bugün Türkiye'de iktidarda önemli konumda olmalarıydı. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, lise ve üniversite yıllarında MTTB öÄŸrenci kollarında aktif görev almıştı. MTTB'de yönetim pozisyonunda gençlik yıllarında görev yapan isimler arasında 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah GülBülent ArınçNuman KurtulmuÅŸ'u saymak mümkün. Bu isimler, 1970'li yıllarda MTTB'de görev yapmıştı.

SÜLEYMAN ÇAKIR KÄ°MDÄ°R?

Süleyman Çakır, Kurtlar Vadisi isimli dizide HekimoÄŸlu türküsüyle özdeÅŸleÅŸmiÅŸ ve Oktay Kaynarcatarafından canlandırılmış bir karakter. Süleyman Çakır, CerrahpaÅŸalı Halit tarafından pusuya düÅŸürülerek öldürülmüÅŸtü. Süleyman Çakır dizide 43. bölümde vurulmuÅŸ ve 45. bölümde öldüÄŸü ilan edilmiÅŸti. Süleyman Çakır'ın ölümünden sonra gazeteye ilan verilmiÅŸ, gıyabi cenaze namazı kılınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.