Sosyal Medya

Güncel

Peş peşe FETÖ operasyonları: 80 şüpheli için yakalama kararı

Konya merkezli 29 ilde FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün TSK'daki mensuplarına 'mahrem imamlık' yaptıkları iddia edilen 80 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.



Konya merkezli 29 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruÅŸturma kapsamında, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yerleÅŸtirdiÄŸi askeri personele "mahrem imamlık" yaptıkları iddiasıyla 80 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Konya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının, FETÖ/PDY'ye yönelik soruÅŸturmaları devam ediyor.  Bu kapsamda, daha önce gözaltına alınan örgüt mensubu askeri personel ve bu personele "mahrem imamlık" yaptığı tespit edilen kiÅŸilerin verdiÄŸi ifadeler doÄŸrultusunda belirlenen 80 ÅŸüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
 
29 Ä°LDE EÅž ZAMANLI DÜÄžMEYE BASILDI
 
Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi ekiplerince, Konya merkezli 29 ilde belirlenen adreslere eÅŸ zamanlı operasyon baÅŸlatıldı.
 
Åžüphelilerin, TSK içerisindeki askeri personele "molla, genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öÄŸretmen, ümitçi, asistan, gezici doktor, ser doktor, doktor ve ÅŸehir dışı talebe mesulü" ve benzeri pozisyonlarda mahrem imamlık yaptıkları bilgisine ulaşıldı.
 
Polis ekipleri tarafından zanlıların yakalanmasına yönelik baÅŸlatılan operasyon sürüyor.
 
59 ESKÄ° POLÄ°S HAKKINDA GÖZALTI KARARI
 
Adana merkezli 8 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruÅŸturma kapsamında polislikten KHK ile ihraç edilmiÅŸ 59 ÅŸüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Adana Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimatıyla Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerince, örgütün deÅŸifre edilmesine yönelik çalışma baÅŸlatıldı.
 
Örgüt yapılanması içerisinde zümre baÅŸkanı ve vekil olarak konumlandırılan, itirafçı mahrem imamların beyanları ve elde edilen dijital verilerden hareketle yürütülen çalışmalar sonucu 8 ilde operasyon gerçekleÅŸtirildi. 
 
KHK ile polislikten ihraç edilen 59 ÅŸüphelinin adresine düzenlenen baskınlarda çok sayıda kiÅŸi gözaltına alındı. Adana Adli Tıp Biriminde saÄŸlık kontrolünden geçirilen bazı ÅŸüpheliler emniyete götürüldü. Polis ekiplerinin operasyonunun sürdüÄŸü öÄŸrenildi.
 
KOCAELÄ° MERKEZLÄ° 12 Ä°LDE DE OPERASYON
 
Kocaeli merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruÅŸturması kapsamında, 9'u muvazzaf 17 askeri personel ile 1 eski askeri okul öÄŸrencisi ve 2 sivil "mahrem abi" hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 
 
Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik soruÅŸturmaları devam ediyor. 
 
Bu kapsamda, 9'u muvazzaf, 3'ü açığa alınan, 4'ü meslekten ihraç edilen, 1'i emekli, 1'i eski askeri okul öÄŸrencisi ile 2 sivil "mahrem abi" hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Åžüphelilerin yakalanması için Kocaeli Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi ekiplerince, Kocaeli, Ankara, Ä°stanbul, Ä°zmir, Antalya, MuÄŸla, Düzce, Zonguldak, Kars, Hatay, Kayseri ve Adana'da eÅŸ zamanlı operasyon baÅŸlatıldı. Åžüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.