Sosyal Medya

Güncel

Son dakika: Ekrem İmamoğlu, son oy farkını açıkladı

Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da geçersiz oyların yüzde 95'inin sayımı bitti. 15 bin 500 oy fark var" dedi.



CHP Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Ä°stanbul'da geçersiz oyların yüzde 95'i sayıldı 15 bin 500 oy farkı var" dedi.
 
AA'nın aktardığına göre, CHP'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, "Her oy deÄŸerlidir, bir oy bile ki Sayın Bahçeli'nin 'Bir oyla bile seçim kazanılır, herkes takdir eder' sözünü hatırlatıyorum." dedi.
 
Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile beraber CHP'nin Belediye Başkanlığını kazandığı Kartal Belediyesi'ni ziyaret etti.
 
Belediye BaÅŸkanı Gökhan Yüksel'i tebrik eden Ä°mamoÄŸlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yüksel'in siyasetin nasıl yapılacağına dair yürekli kararlar alan, aynı zamanda danışan, konuÅŸan, paylaÅŸan, ders alan bir kiÅŸi olduÄŸunu söyledi.
 
Yüksel'e baÅŸarılar dileyen Ä°mamoÄŸlu, "Ä°nÅŸallah Kartal'da çok deÄŸerli hizmetler yapacak. Zaten bir deneyimle buraya gelmiÅŸ olması, belediyeciliÄŸin içinden gelerek 5 yıl hizmet ettikten sonra, süreci yönetici olarak taşıyor olması çok kıymetli. Bu bir saÄŸlıklı yol haritası. Deneyimlerimizi paylaÅŸacağız, birbirimizi güçlendireceÄŸiz. Ä°nÅŸallah Kartal'a iÅŸbirliÄŸi yaparak nasıl hizmet yapıldığının farkını da hissettireceÄŸiz bu 5 yılda." diye konuÅŸtu.
 
Adalar Belediye BaÅŸkanı seçilen Erdem Gül'ü de tebrik eden Ä°mamoÄŸlu, "Adalar'a gideceÄŸiz ama yüzerek deÄŸil. Vapurumuzla gideceÄŸiz." dedi.
 
"15 BÄ°N OY ÇOK DEÄžERLÄ° OYDUR"
 
Ekrem Ä°mamoÄŸlu, bir gazetecinin "CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Rusya'ya gitmeden önce açıklama yaptı seçime iliÅŸkin. Özellikle de Ä°stanbul seçimini konuÅŸtu. 'Neredeyse tamamı usulsüz' deÄŸerlendirmesi var. Bir de sizin için '13 bin oyla baÅŸkanlığını ilan edemez' cümlesi var. Nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz açıklamalarını?" sorusu üzerine ÅŸu yanıtı verdi:
 
"Ben artık bazı açıklamaları takip bile etmiyorum. Üzülerek takip etmektense, takip etmemek daha iyi. Ama madem hatırlattınız, söyleyeyim; ÅŸu anda 15 bin oyun biraz üzerinde olan fark var. 15 bin oy, çok deÄŸerli oydur. Her oy deÄŸerlidir, bir oy bile ki Sayın Bahçeli'nin 'Bir oyla bile seçim kazanılır, herkes takdir eder' sözünü hatırlatıyorum. Bence deneyimli bir siyasetçinin güzel bir sözü. Bir baÅŸka yönü de ÅŸu madem bu sayıyı bu kadar yetersiz gören cümleleri kurabiliyorlar niçin o zaman 3 bin oyla ilk gece saat 22.00'de kutlama yaptılar ve sonra yanıldıklarını anladılar. Bunu da sorgulasınlar bari."
 
"BÄ°Z 16 MÄ°LYON OYLA HAVALANIYORUZ"
 
Bir oyun bile önemli olduÄŸunu, bir oyla da seçim kazanılabileceÄŸini dile getiren Ä°mamoÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
 
"Türkiye'de ÅŸu anda bile örnekleri var. Hatta buna dönük itirazlar olmasına raÄŸmen, itirazları kabul etmeyip mazbatası verilen iller, ilçeler var. O bakımdan her oy deÄŸerlidir. Biz de bu seçimde en baÅŸta verdiÄŸimiz sözün gereÄŸi, 'bir oya bile sıkıntı getirtmeyeceÄŸiz' demiÅŸtik. Ne mutlu bize ki Ä°stanbullunun bir oyuna bile sıkıntı getirtmeyecek tedbirler aldık.
 
Ben her zaman söyledim; 12 seçim yönetmiÅŸ bir siyasi deneyimim var kendi sahamda. Bunu Ä°stanbul'a, bütün arkadaÅŸlarımla, örgütümüzle, gönüllülerimizle, halkımızla yansıtmanın gururunu yaşıyoruz. Ä°yi ki bu deneyimle bu sahip çıkma karakterimizle sürecin her anında var olmuÅŸuz. Aksi takdirde olacakları tahmin bile etmek istemiyorum. Zira o gece en baÅŸta devletin ajansı olmak üzere nasıl bir oyun kurgulandığını bize hissettirdiler. Ama fazla buna fırsat vermedik. belki havaları bir saat falan sürdü. Onun dışında 3 bin oyla havalandıklarını gördük. Ama biz 15 bin oyla havalanmıyoruz, 16 milyon oyla havalanıyoruz. 16 milyon insanın oyuyla havalanıyoruz. Çünkü 16 milyon insanla kazandık, 16 milyon insanla yöneteceÄŸiz."
 
"SANDIKTA OYA SAHÄ°P ÇIKACAÄžIZ DEDÄ°K VE ÇIKTIK"
 
Ä°mamoÄŸlu, CumhurbaÅŸkanının "örgütlü bir suç" olduÄŸu yönünde deÄŸerlendirme yaptığının hatırlatılması üzerine, "Örgütlü suç tarifini bilemem ama örgütlü çalışmayı bilirim ama. Biz partimizin üyelerine örgüt deriz. Örgütlü çalışmayı iyi biliriz." dedi.
 
 
Åžu anda bile binlerce insanın çuvalların başında beklediÄŸini anlatan Ä°mamoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:
 
"Yine örgütlü bir biçimde bekliyorlar. En ufak bir sıkıntı gelmemesi adına bekliyorlar. Bir oya sıkıntı çıkmaması adına bekliyorlar. Hepsine minnettarım. Onlar bu sürecin, demokrasi sürecinin kahramanları. Bu bakıdan biz bunu biliyoruz ama baÅŸka bir örgütlülükten sandık kurulu baÅŸkanları vs. bunu biz bilmeyiz. Devletin bunu nasıl atadığı belli. Kaymakamları var, ilçe seçim kurulları var. Bunu araÅŸtırsınlar. Kaymakamı kim atamış, kaymakam kimi atamış o bizim iÅŸimiz deÄŸil. Biz söz verdik, sandıkta oya sahip çıkacağız dedik ve çıktık. Sandıkta sahip çıktıktan sonra süreçte çıktık. Bugün gelinen noktada demokrasiye sahip çıkmanın sorumluluÄŸunu üstlenmiÅŸ durumdayız. Onu da sonuna kadar saÄŸlayacağız. Bu çalışmamız Türkiye'ye örnek olmuÅŸtur. Türkiye'yi ferahlatmıştır. 'Evet ya oluyor, sahip çıkınca oluyormuÅŸ' dedirttik. Seçimle ilgili bu kadar kaygı duydukları süreç yani sadece Ä°stanbul'da mı ? Kazandıkları hiçbir ÅŸehirde böyle bir kaygıları yok mu acaba diye bir de kendilerine sorsunlar."
 
MEDYA KURULUÅžLARINA TEPKÄ°
 
Buradan sesimi duyurmak istiyorum. Medya insanları bilgi alma haklarını korumak zorundadır. Bazı medya kanallarını anladık, onları bir kenara koyuyorum. Anadolu Ajansı da dahil. Ama bazı aileler, bazı iÅŸ insanları var ki onlarca yıl ailelerinin büyüklerinin kurduÄŸu, bugüne getirip taşıdıkları soyadlarıyla Türkiye'ye örnek olmuÅŸ iÅŸ insanları var. Ben onların patronluÄŸunu yaptığı medya kanallarında sesimin kısılmasını, onlar adına deÄŸil, geçmiÅŸleri adına, aileleri adına, üzüntüyle takip ediyorum. Rakibimiz adına 10 kiÅŸi konuÅŸuyor, her birini naklen veriyorlar. Benim de onlara cevabım var, beni neden göstermiyorsunuz? Ben basın açıklaması yapıyorum, rakibimiz adına konuÅŸanların cevabını yayınlıyor benimkini yayınlamıyor. Benim söylediÄŸimi insanlar duymazsa o insanın bana verdiÄŸi cevaptan ne anlayabilir? Böyle adalet olur mu? Ä°sim veriyorum; NTV'yi, Habertürk'ü, Ciner ailesini, CNN Türk'ü, Demirören ailesini takip ediyorum... Ä°ÅŸ dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini uyarmayı kendime hak gördüÄŸüm için uyarıyorum. Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim. Bizi daha fazla dünyaya rezil etmeyin."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.