Sosyal Medya

Güncel

Yemen ordusundan Husilerin ilerleyiÅŸine engel

Yemen ordusu, İran tarafından desteklenen Şii milis gücü Husilerin, Hudeyde şehrinin doğusunda yer alan El-Salih bölgesi ve 22 Mayıs Hastanesi yakınlarında bulunan askeri noktalara doğru ilerleme girişimini engelledi.



Kürdistan 24'ün Savunma Bakanlığı'na baÄŸlı "26 September" isimli siteden aktardığına göre ismi açıklanmayan askeri bir kaynak, Yemen ordusu ile ordunun bulunduÄŸu noktalara sızmaya çalışan Husiler arasında çıkan çatışma sonucu milislerin geri çekildiÄŸini söyledi.

Ä°ran destekli Husiler, perÅŸembe gecesinde bu yana Yemen ordusunun savunma hattına sızma teÅŸebbüsüyle aralıklı olarak saldırı düzenledi. Husiler daha önce ÅŸehrin doÄŸusunda yer alan ve bir süre önce ordu tarafından kurtarılan Sana Sokağı'nı yoÄŸun olarak hedef almıştı.

SUUDÄ° ARABÄ°STAN ÖNCÜLÜÄžÜNDEKÄ° KOALÄ°SYONDAN OPERASYONLAR

DiÄŸer taraftan, Yemen hükümetini destekleyen Arap Koalisyonu'na ait savaÅŸ uçakları, Sana'nın doÄŸusunda bulunan Saun banliyösünde Husiler tarafından bir eÄŸitim merkezi ve silah deposuna dönüÅŸtürülen bir askeri polis kampını hedef aldı.

Askeri kaynaklar, Husilerin ÅŸehrin doÄŸusunda yerleÅŸim bölgelerine yakın askeri polis kampını bir eÄŸitim merkezi ve silah deposuna dönüÅŸtüÄŸünü bildirdi.

Kaynaklar, Arap Koalisyonu'na baÄŸlı uçakların kampta bulunan Husilere ait balistik füze depolarını 4 kez hedef aldığını ve saldırılar sonucu Husi milislerin saflarında yaralananlar olduÄŸunu belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.