Sosyal Medya

Güncel

Trump, Golan Tepeleri kararını nasıl aldığını anlattı

ABD Başkanı Donald Trump, Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak tanıma kararını nasıl aldığını anlattı: 'Buranın tarihini bana kısaca anlatın dedim, çok vaktim yok. Sonra da tanımaya karar verim ve David'e (Friedman) hadi bir şeyler yazalım dedim.'



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti üyesi Yahudi Amerikalılar'la bir araya geldiÄŸi bir buluÅŸmada, Ä°srail'in Golan Tepeleri iÅŸgali ve ilhakını tanıdığı kararı nasıl aldığını anlattı. Trump, Siyonist olduÄŸu bilinen Yahudi damadı Jared Kushner'ın da aralarında bulunduÄŸu bir gruba dönerek çok vaktinin olmadığını ve Golan Tepeleri'nin tarihini kısaca kendisine anlatmalarını istediÄŸini söyleyerek bu kararı aldığını söyledi. Öte yandan Trump, Ä°srail'in direkt böyle bir talebi olmadığını, bunun onlar tarafının bile beklemediÄŸini belirtti.

YAHUDÄ°LERE "SÄ°ZÄ°N BAÅžKANINIZ NETANYAHU" DEDÄ°

ABD BaÅŸkanı'nın, Amerikalı Yahudilere konuÅŸurken, Binyamin Netanyahu için, "Sizin BaÅŸbakanınız" ifadesini kullanması da tartışma konusu oldu.

Trump, Ä°srail'in ABD Büyükelçisi David Friedman'dan bahsederken de "Sizin büyükelçiniz" dedi.

Ä°ÅŸte Trump'ın o sözleri:

Ä°srail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliÄŸini tanırken BaÅŸkanınızla (Netanyahu'yu kast ediyor) Beyaz Saray'da beraberdim. Golan Tepeleri hakkında anlatılanları uzun süredir dinliyorum. Ä°srail Büyükelçisi David Friedman ile konuÅŸuyorduk. Konu Golan Tepeleri deÄŸildi. Biliyorsunuz, 52 yıldır bunu onaylatmaya çalışıyorlar. ABD'nin Golan Tepeleri'ndeki egemenliÄŸi tanımasını istiyorlardı. On yıllar içinde çok fazla, 32 tane zirve yapıldı. Sizin Büyükelçinizle (Friedman'ı kast ediyor) konuÅŸuyordum. Jared (Kushner) oradaydı, Jason Greenblatt vardı. Onlara dönüp "ArkadaÅŸlar bana bir iyilik yapın ve hızlıca buranın tarihini anlatın" dedim. "Çok vaktim yok" dedim. Çin ile uÄŸraşıyorum, Kuzey Kore ile uÄŸraşıyorum. Bunu talep bile etmemiÅŸlerdi ama ben "Tanıma kararı alırsam beÄŸenir misiniz?" dedim. Çünkü ben bu arzuya hak veriyorum. Çünkü o yüksekliÄŸe ihtiyacınız var, doÄŸru. Ona dönüp "Ne dersin David?" dedim. "Bunu gerçekten yapar mısınız efendim?" dedi. Ben de "Evet" dedim. "Yapıyorum. Hatta ÅŸu anda yapıyorum. Hadi bir ÅŸeyler yazalım" dedim.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.