Sosyal Medya

Güncel

Irak'ın işgalinden bu yana yarım milyon insan hayatını kaybetti

Irak Gazeteciler Sendikası Kerkük Şubesi Başkanı Muhammed Dağıstanlı, "Irak'ta mezhep savaşı nedeniyle son 15 yılda yaklaşık yarım milyon insan öldü." dedi.



Irak'ın ABD ve Ä°ngiltere öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri tarafından 2003'te iÅŸgaledilmesinden sonra ülkede çıkan mezhep çatışması ve kaosta ÅŸu ana kadar yaklaşık yarım milyon insanın hayatını kaybettiÄŸi belirtildi.

Kerkük kentinde Irak Gazeteciler Sendikası tarafından "Toplumsal barışın saÄŸlanması yönünde basının rolü" temasıyla düzenlenen panelde, ülkede 15 yılda yaÅŸanan mezhep çatışması ve medya rolü ele alındı.

Irak Gazeteciler Sendikası Kerkük Åžubesi BaÅŸkanı Muhammed Dağıstanlı, AA muhabirine, ''Irak'ta mezhep savaşı nedeniyle son 15 yılda yaklaşık yarım milyon insan öldü.'' dedi.

Ülkede patlak veren iç çatışmanın ABD'nin Irak'ı iÅŸgal etmesiyle baÅŸladığını hatırlatan Dağıstanlı, resmi rakamlara göre ÅŸu ana kadar 470 bin insanın hayatını kaybettiÄŸinin kayıtlara geçildiÄŸini söyledi.

Kerkük Üniversitesi Birlikte YaÅŸam Kültürü Komisyonu BaÅŸkanı Selva Cercis de ülkede yaÅŸanan iç çatışmadan kaynaklı toplumsal kopukluÄŸun giderilmesinde medyanın üzerine düÅŸen görevin önemine deÄŸinerek, "'Irak'ta birlikte yaÅŸam kültürünün güçlenmesi için basının rolüne ihtiyaç var.'' ifadesini kullandı.

Basın ve medya kuruluÅŸlarının yayınlarında kullandıkları terimlerin bile toplumu etkilediÄŸini dile getiren Cercis, toplumsal barış için Irak medyasının politikadan arındırılması ve bağımsız olması gerektiÄŸini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.