Sosyal Medya

Güncel

Ekrem İmamoğlu'ndan AK Parti'nin iddialarına cevap

Ekrem İmamoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un canlı yayındaki iddialarının ardından kamera karşısına geçti.



Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun açıklamalarından satır baÅŸları...
 
Süreç iÅŸlemeye devam ediyor. Hala toplumun farklı seslerinden destek mesajları alıyorum. Bu karakterimin oluÅŸmasında bana katkı sunan tüm öÄŸretmenlerine teÅŸekkür ediyorum.
 
Son veriye göre geçersiz oyların yüzde 78'i sayıldı. Bize çıkan 4 milyon 171 bin 393. Aramızdaki fark 16.380. Rakamlara bakarsak, 274 bin geçersiz oy sayıldı. Bugüne kadar sayılan oyları baz aldığımızda 238 gün daha oy sayılması gerekir. EÄŸer memur sayısı artarsa 50-60 güne düÅŸer.
 
MaÄŸlubiyet hissini anlıyorum. Bedel ödeyecekler ama halka bedel ödetmesinler. 
 
Herkesin tarihi bir sorumluluÄŸu var. Kurumlar çifte standart yaratmayacak. Uygulamalar konusunda doÄŸru karar verme hususunda ülkeyi rahatlatacak bir karar vermenizi bekliyorum.
 
Demokraside kaybetmek de var, kazanmak da var. Åžu an hiç kimsenin 1 dakika sonrası için garantisi yok. Hem adalet, hem de demokrasiye olan inançla konuÅŸuyorum, yapmayın.
 
31 Mart, 1 Nisan, 2 Nisan, 3 Nisan, 4 Nisan, 5 Nisan, 6 Nisan ve bugün saydılar yine öndeyim. SaÄŸdan sola, soldan saÄŸa, aÅŸağıdan yukarı, yukarıdan aÅŸağı say, yine öndeyim. Üzülüyorum. Bunu söylerken ÅŸunu ifade edeyim. Bu süreçte kaybeden AK Parti'nin il teÅŸkilatını anlıyorum, bedel ödeyecekler.
 
Başınızı öne eÄŸdiklerinin de farkındayım. Ben toplumun vicdanında bu sürecin bittiÄŸinin farkındayım. Sayılarla aldatmaya çalışıyorlar vesaire. Zannediyor ki toplum sadece rakibimiz lehine bir ÅŸey ekleniyor. Rakibimize de bize de ekleniyor. Ä°lk tutanakta 24 bin fark vardı. Yüzde 78'lik sayım sonucu 16 bin 380'a indi.
 
Ä°lk defa Türkiye seçim yapmıyor. Türkiye demokrasisinin en önemli günü seçim günüdür ve ertesidir.
 
Bir gün içinde en güvenli seçimler nasıl bir günde tarihin en ÅŸaibeli seçimine dönüÅŸtü. Üstelik de sadece Ä°stanbul'da. Yusufeli'nde neden ÅŸaibe yok? Türkiye'de kazandıkları illerde neden ÅŸaibe yok?
 
Herkes biliyor, 3 bin oyla adaylarını çıkarıp galibiyetlerini iddia ettiler. Yazık deÄŸil mi? Elimizde tutanaklar olmasına raÄŸmen biz böyle bir ÅŸey yapmadık. 
 
Seçimin kaybedenleri belli. O kaybedenler cezayı çekecek partileri içinde. 
 
Yüksek Seçim Kurulu'nun bu ortamda Türkiye'nin geleceÄŸi için en doÄŸru kararı vereceklerine eminim, emin olmak istiyorum.
 
Egemenlik kayıtsız ÅŸartsız milletindir. Bu doÄŸru bir yol deÄŸildir. Bu yola giren insanların aklına vicdanına sesleniyorum. Aynaya bakıp kendilerini bir daha görsünler.
 
Devletimize sesleniyorum. 2023'e kadar görev yapacak olan insanlara sesleniyorum. Sürece katkıda bulunun. Ben Ä°stanbul'u çok iyi yöneteceÄŸim, göreceksin. Bazı gazeteciler soruyor; CumhurbaÅŸkanı ile nasıl anlaÅŸacaksınız? Çok iyi anlaÅŸacağım. Ä°stanbul'da bu kadar iyi ikili görememiÅŸsinizdir.
 
Bu süreç bir anca netleÅŸsin ki, bu seçimi kaybeden çevreler onun gündemini meÅŸgul etmesin. Ben normalleÅŸmek istiyorum. KucaklaÅŸalım, kol kola olalım, talebim budur.
 
Bu ülkenin bayrağı, bayramlarıyla, bütün kavramlarıyla, kuzeyi, güneyi, doÄŸusu, batısı ile kucaklaÅŸacağı bir sürecin baÅŸlamasını istiyorum. Bu ÅŸehrin 16 milyon vatansever insanını yormayın.
 
Sabah çok güzel bir dergi elime geçti. Tam bana göre, tam beni anlatan bir kitap okurken bir bölüm çok hoÅŸuma gitti. Dünyada hayatın bir tek manası varsa o da sevmektir, hatta mukabele bile edilmesini beklemeden sadece sevmek. BaÅŸka bir insanı bahtiyar edebilmek kendini bahtiyar edebilmekten daha güç ama yücedir. Bugün böyle düÅŸünen insana enayi bile diyebilirler ama biz yapmalıyız. Sevgi kazanacak arkadaÅŸlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.