Sosyal Medya

Güncel

Pakistan'dan korkutan iddia: Hindistan saldırıya hazırlanıyor

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Hindistan'ın ay sonunda Pakistan'a yeni bir saldırı planı yaptığına dair güvenilir istihbarat bilgisine sahip olduklarını açıkladı



Pakistan DışiÅŸleri Bakanı Åžah Mahmud KureyÅŸi, Hindistan'ın ay sonunda Pakistan'a yeni bir saldırı planı yaptığını iddia etti. 

KureyÅŸi, memleketi Multan'da düzenlediÄŸi basın toplantısında, Hindistan'ın muhtemelen 16-20 Nisan arasında, Pakistan'a diplomatik baskıyı artırmak ve askeri bir operasyonu meÅŸrulaÅŸtırmak amacıyla iÅŸgal altındaki KeÅŸmir'de Pulwama benzeri bir olayın planını yaptığına dair güvenilir istihbarat bilgisine sahip olduklarını" söyledi. 

Pakistan DışiÅŸleri Bakanı, istihbarat raporlarını, BM Güvenlik Konseyinin beÅŸ daimi üyesi dahil uluslararası toplumla paylaÅŸtıklarını ve barış için rol oynamaları çaÄŸrısında bulunduklarını da kaydetti. 

Hindistan-Pakistan gerilimi

Hindistan ile Pakistan arasındaki son gerilim, KeÅŸmir'in Hindistan idaresindeki kısmında 14 Åžubat'ta polis teÅŸkilatına baÄŸlı milis gücüne yapılan ve 44 kiÅŸinin öldüÄŸü bombalı saldırıyla baÅŸladı.

Yeni Delhi yönetimi, Pulwama'daki saldırıyla ilgili Pakistan'ı suçladı. Saldırıyı kınayan Pakistan ise suçlamayı reddetti.

Hindistan, 26 Åžubat'ta KeÅŸmir Kontrol Hattı'nın Pakistan tarafında bulunan terör örgütü hedeflerine hava saldırısı düzenlediÄŸini duyurdu.

Pakistan da hava sahasını ihlal ettiÄŸi gerekçesiyle Hindistan'a ait iki savaÅŸ uçağını düÅŸürdüÄŸünü bildirdi. Ayrıca Pakistan uçakları Hindistan hava sahasına girdi.

Hindistan, Pakistan'a ait bir savaÅŸ uçağını düÅŸürdüÄŸünü açıklarken, Ä°slamabad yönetimi bunu doÄŸrulamadı.

GeliÅŸmeler üzerine Pakistan tüm hava sahasını kapatırken, Hindistan bazı havaalanlarında uçuÅŸları durdurdu.

Pakistan BaÅŸbakanı Ä°mran Han, Hindistan'ı sorunları diyalog yoluyla çözmeye ve saÄŸduyuyu hakim kılmaya davet etti.

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, gerilime iliÅŸkin yaptığı açıklamada, taraflara itidal telkin ederek gerilimin tırmanmasından kaçınmalarını istedi. Almanya, Ä°ngiltere, Çin ve Rusya da benzer çaÄŸrılar yaptı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.