Sosyal Medya

Güncel

Sudan'da iktidar partisinden protestoculara 'seçim'li yanıt

UKP Yetkilendirilmiş Başkanı Ahmed Harun, "Ülkede değişim seçimler yoluyla gerçekleşir" dedi.



Sudan'da iktidardaki Ulusal Kongre Partisi (UKP) YetkilendirilmiÅŸ BaÅŸkanı Ahmed Harun, partinin, ülkede deÄŸiÅŸimin seçimler üzerinden halkın görüÅŸüyle gerçekleÅŸeceÄŸi anlayışına baÄŸlı olduÄŸunu söyledi. 

CumhurbaÅŸkanı Ömer BeÅŸir'in, UKP'deki tüm yetkilerini kısa süre önce devrettiÄŸi Harun, ülkedeki geliÅŸmelerin ele alındığı partisinin Yönetim Ofisi toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu. 

Ülke yönetiminde deÄŸiÅŸim taleplerine iliÅŸkin Harun, "Ülkede deÄŸiÅŸim seçimler yoluyla gerçekleÅŸir." dedi. 

Seçimler üzerinden halkın görüÅŸüyle deÄŸiÅŸimin gerçekleÅŸmesinin, güvenlik ve istikrarın tek yolu olduÄŸunu dile getiren Harun,  gösteri ve protestolar yoluyla yönetimde deÄŸiÅŸim bekleyen muhalif çevrelere cevap verdi. 

Ülkedeki siyasi yönetim ve güvenlik birimlerine baÄŸlı yönetici kadroların dün yaÅŸanan olaylara karşı tavrını öven Harun, bu davranışın geniÅŸ çaplı güvenlik zafiyetine sürüklenmeye engel olabilecek bir hikmet olduÄŸunu söyledi. 

CumhurbaÅŸkanı Ömer BeÅŸir de önceki açıklamalarında ülkede hükümetin gösterilerle deÄŸil sandık yoluyla gerçekleÅŸeceÄŸini vurgulamıştı. 

Son 4 aydır ülke genelinde yapılan gösterilerin en büyüÄŸü olduÄŸu belirtilen dünkü protestolarda yüzlerce kiÅŸi ilk kez ulusal ordu merkez yerleÅŸkesine girmiÅŸ, yerleÅŸkedeki bina çevresinde toplanan protestocular, orduya BeÅŸir yönetimini devirerek ülkedeki krize müdahale etmesi çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

Gösteriler 19 Aralık'tan beri sürüyor 

Sudan'da hayat pahalılığı, yakıt ve nakit sıkıntısına tepki olarak ve CumhurbaÅŸkanı Ömer el-BeÅŸir'in görevi bırakması talebiyle 19 Aralık'tan bu yana rejim karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Ülkede 22 Åžubat'ta bir yıl süreyle OHAL ilan edilmiÅŸ, meclis 11 Mart'ta oy çokluÄŸuyla aldığı kararla OHAL süresini 6 aya düÅŸürmüÅŸtü.

OHAL'den 3 gün sonra çıkarılan kararnamelerle de izinsiz gösteri, yürüyüÅŸ ve grevler yasaklanmıştı.

Gösteriler OHAL sonrasında da sürerken protestolarda hükümete göre 32, Uluslararası Af Örgütüne göre 51 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.