Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli: Sandık başındaki görevlilerin maksatları deşifre edilmeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Sandık başındaki görevlilerin maksatları, neye ve kimlere hizmet ettikleri mutlaka deşifre edilmeli.' ifadelerini kullandı.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, gazetecilere açıklamasında, 31 Mart seçim sonuçlarına itirazın hukuki bir hak olduÄŸunu daha önce söylediÄŸini ancak geliÅŸmelerin, ortaya çıkan gerçeklerin meselenin boyutunu çok ciddi ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirdiÄŸini söyledi.

Henüz hukuki süreç sonuçlanmadan CHP'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun "mazbata" diye tutturmasının akla ziyan olduÄŸunu ifade eden Bahçeli, "Adeta oyuncağı elinden alınan çocuk gibi mızmızlanması, ÅŸuursuzca açıklamalar yapması hezeyandır." diye konuÅŸtu.

Bahçeli, Ä°mamoÄŸlu'nun Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı" olarak imza atmasının sadece siyasi acemilik veya acelecilik olarak da yorumlanamayacağını vurgulayarak, ÅŸöyle devam etti:

"Bu telaÅŸ nedir? Nereye varılmak istenmektedir? GeliÅŸmeler sıradan bir seçim ve itiraz sürecinin çoktan aşıldığını açıkça göstermektedir. Türkiye'den bir Venezuela çıkarma arayışına hiç kimse heves etmesin. Hiç kimse sokaklardan medet ummasın, kaos ÅŸakÅŸakçılığına soyunmasın. Emel ve hedef sahiplerini uyarıyorum, bedeli hakikaten de çok ağır olur. Ä°stanbul'da oyların tekrar sayımını durduran, sandık hilelerine ve usulsüzlüklerine ortam açan kim varsa tüm baÄŸlantıları, tüm iliÅŸki aÄŸları araÅŸtırılmalı, mutlaka sonuca baÄŸlanmalıdır. FETÖ'yle iltisakları varsa tespit edilip, gereÄŸi yapılmalıdır. Uluslararası toplumun iÅŸin içine dahil edilme çabaları, toplumsal bünyeyi kaşıma ve kutuplaÅŸtırma çalışmaları kesinlikle bir senaryonun, karanlık bir kumpasın eseridir. Sandık haksızlıklarını sokak tehditleriyle örtmeye, kargaÅŸa ve karmaÅŸaya Türkiye'yi çekmeye hazırlananlara asla izin verilemez, asla müsaade edilemez."

Herkesin aklını başına alması gerektiÄŸini vurgulayan Bahçeli, ÅŸunları kaydetti:

"(Mazbata) diye tutturanlar, siyasi madrabazlıklarla sonuç alacaklarını düÅŸünmesinler. CHP Genel BaÅŸkanı'na ne oluyor? Türkiye'yi germeye, gürültü, patırtı çıkarmaya niye kalkışıyor? Zafer hırsızlığıyla, sandık oyunlarıyla Ä°stanbul'un veya Ankara'nın kaderine gölge düÅŸürülemez. Halen sandıklara yapılan itirazlar deÄŸerlendiriliyor, geçersiz oylar sayılıyor, süreç hukuka uygun ÅŸekilde ilerliyor. Oyların ilk olarak kayda geçirildiÄŸi, ıslak imzalı ve mühürlü sandık sayım-döküm cetvelleri ile sandık sonuç tutanakları ve YSK'ye bildirilen oylar arasında fahiÅŸ farkların tespiti meÅŸru ve mecburi bir ihtiyaçtır. CHP hukuki süreçten neden rahatsızdır? Milletimizin hassasiyetleriyle niye oynamaktadır? Ä°stanbul'da 319 bin 578 geçersiz oyun bulunduÄŸu açıktır. Usulsüzlüklerin varlığı da bellidir."

"HÄ°Ç KÄ°MSE YANGINDAN MAL KAÇIRMAYA UÄžRAÅžMASIN"

Yüksek Seçim Kurulunun, geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki Ä°l Seçim Kurulu kararını kaldırmasının ardından ilçe seçim kurullarının harekete geçmiÅŸ durumda olduÄŸuna dikkati çeken Bahçeli, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Sandık başındaki görevlilerin maksatları, neye ve kimlere hizmet ettikleri mutlaka deÅŸifre edilmelidir. Ne Ä°stanbul ne de Türkiye sokakta bulunmamış, sokaÄŸa da teslim edilmeyecektir. FETÖ'cüleri, PKK'lıları arkasına alıp siyasi dolandırıcılığa sapanlar milletimizin sabrını test etmesinler, aksi halde sonuçlarına katlanacaklardır. Herkesi, özellikle CHP'yi ve büyükÅŸehir belediye baÅŸkan adayını saÄŸduyuya davet ediyorum. Aklıselimin yolundan ayrılanlar Türk milletinin kudretiyle karşılaşırlar. Hiç kimse yangından mal kaçırmaya uÄŸraÅŸmasın. Hiç kimse ülkemizi karanlığa itmek için fırsat kollamasın. Seçim sonuçlarıyla ilgili itirazları YSK en iyi ÅŸekilde sonuçlandıracaktır. Bu aÅŸamaya kadar da mazbatasız, haksız, hukuksuz ÅŸekilde yetki ve unvan gaspına muhatapları tevessül etmesin. GeliÅŸmeleri yakinen izliyoruz. Türkiye bugünkü sancılı süreci atlatacaktır. SaÄŸduyu inanıyorum ki galip gelecektir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.