Sosyal Medya

Güncel

Feyzioğlu'ndan yerel seçim açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Feyzioğlu, yerel seçimlere ilişkin itiraz süreciyle ilgili 'Süreç boyunca, ilgili herkesin hukuken üstüne düşen sorumluluğu olgun bir üslupla yerine getirmesi, hepimizin demokrasi ve hukukun üstünlüğü adına beklentisidir' ifadelerini kullandı.



Türkiye Barolar BirliÄŸi (TBB) Genel BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu, yerel seçimlere iliÅŸkin itiraz süreciyle ilgili "Süreç boyunca, ilgili herkesin hukuken üstüne düÅŸen sorumluluÄŸu olgun bir üslupla yerine getirmesi, hepimizin demokrasi ve hukukun üstünlüÄŸü adına beklentisidir" ifadelerini kullandı.

TBB BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart Mahalli Ä°dareler Genel Seçimleri'nde sonuçlara iliÅŸkin itiraz sürecini deÄŸerlendirdi. FeyzioÄŸlu, açıklamasında ÅŸu ifadelere yer verdi:

"Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerini büyük bir olgunlukla ve halkımızın büyük oranda katılımı ile tamamlamış bulunmaktadır. Bu, demokrasimiz açısından memnuniyet vericidir. Öte yandan, seçim mevzuatının öngördüÄŸü hukuki süreç henüz tamamlanmamıştır. VatandaÅŸlarımızın oylarına sahip çıkılması açısından, seçim mevzuatında, somut gerekçe ve delillere dayanılmak kaydıyla bir itiraz usulü öngörülmüÅŸtür. Bu usul içinde, belli sürede itiraz etme hakkı, itiraza cevap verme hakkı ve yargısal nitelikli bu süreci doÄŸrudan izleme ve denetleme hakkı bulunmaktadır. Süreç boyunca, ilgili herkesin hukuken üstüne düÅŸen sorumluluÄŸu olgun bir üslupla yerine getirmesi, hepimizin demokrasi ve hukukun üstünlüÄŸü adına beklentisidir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.