Güncel
İtiraz ederek, kaybettiği muhtarlığı geri aldı

Burrsa’nın Büyükorhan ilçesi Danacılar Mahallesi’nde mevcut muhtar İrfan Düş, adaylardan Cemalettin Barşık'a karşı seçimi kaybetti. Sonuçlara itiraz eden Düş, Cemalettin Barşık'ın 6 aydan kısa bir süre o mahallede ikamet ettiğini ortaya çıkartarak tekrar muhtar seçildi.
31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimleri'nde, Bursa'nın Büyükorhan ilçesi Danacılar Mahallesi'nde mevcut muhtar İrfan DüÅŸ, adaylardan Cemalettin Barşık'a karşı seçimi kaybetti.
184 seçmenin bulunduÄŸu Danacılar Mahallesi'nde Cemalettin Barşık 84, İrfan DüÅŸ 62, YaÅŸar Kalın 14 ve Rahime Bürcü 4 oy aldı. Bu sonuçlara göre Cemalettin Barşık aldığı 84 oyla Danacılar Mahallesi'nin yeni muhtarı seçildi. Bunun üzerine seçimi kaybeden eski muhtar İrfan DüÅŸ, seçimi alan Cemalettin Barşık'ın mahallede üç aydan bu yana ikamet ettiÄŸini gerekçe göstererek İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. İtiraz üzerine toplanan kurul yaptığı incelemede Cemalettin Barşık'ın üç ay önce ikametini Bursa'dan Büyükorhan Danacılar Mahallesi'ne aldığını belirleyerek, '2972 Sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyeti Seçimi Hakkında Kanunun' adaylık ve seçilme yeterliliÄŸi baÅŸlıklı 31. M-maddesinin A bendi, 'En az altı aydan beri o mahalle veya köyde oturması' ÅŸartına uymadığı gerekçesiyle Cemalettin Barşık'ın muhtarlığını düÅŸürdü. Bu kararla, pazar günü rakibine karşı seçimi kaybeden İrfan DüÅŸ, İlçe Seçim Kurulu'nun kararı ile yeniden Büyükorhan Danacılar Mahalle Muhtarı oldu.
Henüz yorum yapılmamış.