Sosyal Medya

Güncel

İtiraz ederek, kaybettiği muhtarlığı geri aldı

Burrsa’nın Büyükorhan ilçesi Danacılar Mahallesi’nde mevcut muhtar İrfan Düş, adaylardan Cemalettin Barşık'a karşı seçimi kaybetti. Sonuçlara itiraz eden Düş, Cemalettin Barşık'ın 6 aydan kısa bir süre o mahallede ikamet ettiğini ortaya çıkartarak tekrar muhtar seçildi.



31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli Ä°dareler Yerel Seçimleri'nde, Bursa'nın Büyükorhan ilçesi Danacılar Mahallesi'nde mevcut muhtar Ä°rfan DüÅŸ, adaylardan Cemalettin Barşık'a karşı seçimi kaybetti.

 

184 seçmenin bulunduÄŸu Danacılar Mahallesi'nde Cemalettin Barşık 84, Ä°rfan DüÅŸ 62, YaÅŸar Kalın 14 ve Rahime Bürcü 4 oy aldı. Bu sonuçlara göre Cemalettin Barşık aldığı 84 oyla Danacılar Mahallesi'nin yeni muhtarı seçildi. Bunun üzerine seçimi kaybeden eski muhtar Ä°rfan DüÅŸ, seçimi alan Cemalettin Barşık'ın mahallede üç aydan bu yana ikamet ettiÄŸini gerekçe göstererek Ä°lçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. Ä°tiraz üzerine toplanan kurul yaptığı incelemede Cemalettin Barşık'ın üç ay önce ikametini Bursa'dan Büyükorhan Danacılar Mahallesi'ne aldığını belirleyerek, '2972 Sayılı Mahalli Ä°dareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve Ä°htiyar Heyeti Seçimi Hakkında Kanunun' adaylık ve seçilme yeterliliÄŸi baÅŸlıklı 31. M-maddesinin A bendi, 'En az altı aydan beri o mahalle veya köyde oturması' ÅŸartına uymadığı gerekçesiyle Cemalettin Barşık'ın muhtarlığını düÅŸürdü. Bu kararla, pazar günü rakibine karşı seçimi kaybeden Ä°rfan DüÅŸ, Ä°lçe Seçim Kurulu'nun kararı ile yeniden Büyükorhan Danacılar Mahalle Muhtarı oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.