Sosyal Medya

Güncel

Washington Post: Bin Selman, agresif davranışını değiştirmek niyetinde değil

Amerikan Washington Post gazetesi, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sorumlu tutulan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın, agresif davranışını değiştirmek niyetinde olmadığını yazdı.



Amerikan basınında, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Ä°stanbul'daki Suudi KonsolosluÄŸu'nda öldürülmesinden sorumlu tutulan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman hakkında, her gün yeni bir eleÅŸtiri haberi çıkıyor. ABD'nin etkili gazetelerinden Washington Post gazetesi, Prens Selman'ın agresif davranışını deÄŸiÅŸtirmek niyetinden olmadığını yazdı.

‘SUUDÄ° KRALÄ°YET AÄ°LESÄ°
GÜÇ ÜZERÄ°NE KURULU'

Gazete, ABD-Suudi Arabistan ile arasındaki iliÅŸkilerin yetmiÅŸ yıldan uzun bir süredir devam ettiÄŸini belirterek, Veliaht Prens Selman'ın başında bulunduÄŸu Suudi Arabistan'ın deÄŸiÅŸme niyetinde olmadığını belirterek ÅŸu yorumda bulundu:
“Suudi kraliyet ailesi, yalnızca servet ve para açısından deÄŸil, aynı zamanda, üyelerinin kendi konuları üzerinde nasıl güç kullandıkları biliniyor. Tıpkı Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman gibi. Suudi Arabistan'da Savunma Bakanı olduÄŸu 2015 yılından bu yana, bölgenin en ünlü isimlerinden biri haline geldi. Uluslararası camiada büyük tepki çeken agresif ve düzensiz davranışlarına raÄŸmen, deÄŸiÅŸime ihtiyacı olduÄŸuna dair gerçek bir iÅŸaret göstermedi.”

‘YEMEN'DEKÄ° SAVAÅžIN
SORUMLUSU BÄ°N SELMAN'

Washington Post, Bin Selman'ın öyküsünü, “Uluslararası hukuku umursamayan zalim bir yükseliÅŸ" olduÄŸuna inanıyor. 
Geçen hafta sonunda çıkan bir haberde, Veliaht Prensi'nin baÅŸka bir yönü daha dikkat çekildi.
Ä°ngiliz The Guardian gazetesi tarafından yayınlanan belgelerde, Suudi hapishanelerdeki iÅŸkencelerden Veliaht Prens Selman sorumlu tutuldu. 
Yemen'deki, ‘Çılgın SavaÅŸ'taki insani ihlallerden de Prens Selman'ı sorumlu tutan gazete; tıpkı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi gibi, kendisine karşı çıkan herkesi hapisle korkuttuÄŸunu öne sürdü.

‘ABD-SUUDÄ° YAKINLAÅžMASI
ABD HALKINA EN BÜYÜK KÖTÜLÜK'

11 Eylül saldırılarına iliÅŸkin soruÅŸturmaların, ABD Kongresi tarafından onaylandığını yazan gazete; saldırılarla ilgili 15'i intihar bombacısı olmak üzere 19 kiÅŸinin, Suudi yönetimi ile  baÄŸlantıları olduÄŸu ortaya çıktığını dikkat çekti.
Suudi Arabistan ve Amerika arasındaki iliÅŸkinin son yıllarda kırılgan olduÄŸunu yazan gazete; Suudi Krallığın, Amerika BirleÅŸik Devletleri'ndeki yatırımları, iki ülke arasındaki buzların erimesine saÄŸladığını, ancak, bu yakınlaÅŸmanın ise ABD halkına ÅŸimdiye kadar yapılan en büyük kötülük olduÄŸunu öne sürdü.
ABD'li birçok milletvekilinin, Suudi Arabistan'la olan iliÅŸkiyi yeniden deÄŸerlendirme arzusuna olduÄŸunu yazan gazete, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra bu ülkeye bakışın deÄŸiÅŸtiÄŸini yazdı.

kaynak: timeturk.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.