Sosyal Medya

Güncel

Venezuela Yüksek Adalet Divanı harekete geçti; Guaido’nun dokunulmazlığı kalkıyor

Venezuela Yüksek Adalet Divanı, ABD ve Avrupa’nın desteği ile seçilmiş Cumhurbaşkanı Maduro yönetimini devirip, iktidar koltuğuna oturmak isteyen Guaido’nun dokunulmazlığını kaldırmak için harekete geçti.



Venezuela'da muhalif lider Juan Guaido dokunulmazlığını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya. Ülkenin Yüksek Adalet Divanı, bu konuda yetkili olan Kurucu Meclis'ten Guaido'nun dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

Venezuela Yüksek Adalet Divanı, Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'ya karşı geliÅŸen muhalif hareketin lideri Juan Guaido'nun siyasi dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Yüksek mahkeme, bu konuda yetkili yasama organı olan Venezuela Kurucu Meclisi'nden, hakkında iki ayrı soruÅŸturma yürütülen, yurt dışına çıkış yasağı bulunan ve son olarak ülkesine 15 yıl boyunca herhangi bir siyasi görev üstlenmesi yasaklanan Guaido'nun dokunulmazlığını kaldırmasını istedi.

dini geçen Ocak ayında Venezuela'nın geçici devlet baÅŸkanı ilan eden Juan Guaido, baÅŸta Amerika BirleÅŸik Devletleri olmak üzere birçok Batı devletiyle Latin ve Güney Amerika ülkesi tarafından tanınıyor. Ä°ktidardaki Maduro ise Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye'nin de aralarında bulunduÄŸu çok sayıda ülkenin ve Venezuela ordusunun desteÄŸine sahip.

GUAÄ°DO PROTESTOLARA DEVAM EDÄ°YOR

Bu arada Guaido'nun önderlik ettiÄŸi protesto gösterileri de Venezuela'da devam ediyor. Ülkedeki elektrik ve su sorununa karşı kitlesel eylemlerde bulunacaklarını ifade eden Guaido, “Protestoda bulunacağız, taleplerimizi dile getireceÄŸiz ve buna hakkımız olduÄŸu için Venezuela sokaklarına çıkacağız” dedi. Ülkede yaÅŸanan son elektrik kesintisi nedeniyle Venezuela'nın en büyük petrol rafinerisinde geçen hafta sonu çalışmalar durdurulmak zorunda kalınmıştı. Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro yaÅŸanan elektrik kesintilerinin ardından, elektrik tedarikinden sorumlu bakanı görevden aldı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.