Sosyal Medya

Güncel

Lübnan Müftüsü'nden 'Kudüs' açıklaması

Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan, Filistin davasının Müslümanların öncelikli meselesi olduğunu belirterek, özellikle Kudüs'e yönelik ihlaller konusunda uyarıda bulundu.



Müftü Deryan, Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı televizyon konuÅŸmasında, bu mübarek geceyi idrak ederken iÅŸgal altındaki Kudüs'ün dini konumunun ihlallere maruz kaldığını unutmamak gerektiÄŸini söyledi.

Ä°ÅŸgalci Ä°srail'in bir taraftan Filistinlilerin canına kıydığı bir taraftan da kendilerini topraklarından sürdüÄŸünün altını çizen Deryan, "Mescid-i Aksa'nın üzerinde inÅŸa edildiÄŸi yer mübarektir. Çünkü orası kutsal ve güven veren topraklardadır. Bizim de iÅŸgal altında olan kutsal toprakların saygınlığının ihlal edildiÄŸinin bilincinde olmamız gerek" dedi.

Filistinlilerin on yıllardır Ä°srail'in iÅŸgal ve bombardımanları altında büyük acılar çektiÄŸini dile getiren Deryan, Filistinli grupların da artık direniÅŸlerinde daha güçlü olmak ve ÅŸehitlerine karşı vefa borçlarını ödemek adına aralarındaki bölünmeye son vermeleri gerektiÄŸini ifade etti.

Filistin davasının Arapların ve Müslümanların öncelikli meselesi olduÄŸuna dikkati çeken Lübnan Müftüsü, Ä°srail'in uzun yıllardır iÅŸgal ettiÄŸi Golan Tepeleri'ni ABD himayesinde ele geçirme çabalarının boÅŸa çıkacağı günün de elbet geleceÄŸini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.