Sosyal Medya

Güncel

CHP'den geçersiz oyların tekrar sayılmasına tepki

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul genelinde yaklaşık 300 sandıkta tespit edilen maddi hatalarla ilgili başvuruda bulunduklarını belirterek, 'Bu itirazlarımızın kabulüyle İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun oyu 4 bin 963 daha artacaktır' dedi.



CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Canan KaftancıoÄŸlu, 2. Bölge Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediÄŸi basın toplantısında, Ä°stanbul seçmenine oylarını korumak, kimsenin hakkının kimseye geçmemesi için söz verdiklerini ifade ederek, Ä°stanbul halkının verdiÄŸi her oyun doÄŸru tescil edilmesinin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Canan KaftancıoÄŸlu, "Bizim Ä°stanbul'da topladığımız 31 bin 124 deÄŸil, 31 bin 186 ıslak imzalı tutanaklarımızla YSK verilerini tek tek karşılaÅŸtırdığımızda, Ä°stanbul'da bu seçimin kazanının Ekrem Ä°mamoÄŸlu olduÄŸunu görüyoruz. Buna raÄŸmen seçim sonuçları ilan edilmeye baÅŸladığı andan itibaren algı operasyonları oluÅŸturulmaya ve buralardan bir sonuç alınmaya çalışılıyor. Sanki ilk defa bir seçim süreci yaÅŸanıyor gibi oluÅŸturulmak istenen algı operasyonuyla Ä°stanbul halkının sandığa yansımış iradesi gasp edilmeye çalışılıyor." diye konuÅŸtu.

Seçim günü vatandaÅŸların devletin görevlisinin, her partinin temsilcisinin olduÄŸu sandıklarda oy kullandığını, oy kullanma iÅŸlemi bittikten sonra devletin görevlisi ve siyasi parti temsilcilerinin bulunduÄŸu ortamda oyların sayıldığını, bunların ıslak imzalı olarak tutanak altına alındığını ve bilgilerin YSK'ya aktarıldığını anlatan KaftancıoÄŸlu, "Bu veriler aktarılırken kimi tutanaklarda maddi hatalar oldu mu? Oldu. Bizim de bugün saat 15.00'e kadar Ä°stanbul genelinde yaklaşık 300 sandıkta maddi hata tespitimiz oldu, bu maddi hata tespitlerimize iliÅŸkin itirazlarımızı gerçekleÅŸtirdik. Bu itirazlarımızın kabulüyle Ä°stanbul'da Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun oyu 4 bin 963 daha artacak ve aldığı oy oranı artacaktır." dedi.

KaftancıoÄŸlu, diÄŸer siyasi partilerin de maddi hataların düzeltilmesine yönelik baÅŸvuru yapabileceÄŸine deÄŸinerek, ÅŸöyle devam etti

"Ä°stanbul'da geçersiz oyların yeniden sayımıyla ilgili olarak ilçe seçim kurullarına dilekçeler verildi. Ä°lçe seçim kurullarına geçersiz oyların sayımıyla ilgili dilekçelerin verilmesi için bunun hukuki bir dayanağının olması lazım. Hukuki dayanağı da sandıklar kapandığı anda, geçersiz oylar sayıldığında, ıslak imzalı tutanaklar oluÅŸturulurken, altına geçersiz oylarla ilgili bir ÅŸerh düÅŸülmesi lazım ki bugün geçersiz oyların yeniden sayılması için hukuki delil ve gerekçe oluÅŸturabilmiÅŸ olsun. Hukuki bir temellendirme yapılmadan, seçim günü sandıklar açıldığı anda -ki bütün siyasi partilerin temsilcisi ordaydı- bir ÅŸerh yazılmadan bütün geçersiz oyların sayılması talebi mesnetsiz ve hiçbir hukuki gerekçeye dayandırılmayan yaklaşım. Herhangi bir sandıkta geçersiz oyların sayılmasıyla ilgili not düÅŸüldüyse bunun sayılmasında sıkıntı yok. Bütün geçersiz oyların yeniden sayılmasının hiçbir hukuki dayanağı ve gerekçesi yoktur. Ä°lçe seçim kurullarına yapılan, iki ilçe seçim kuruluna yapılan itirazlar da bu baÄŸlamda reddedilmiÅŸtir."

"Ä°STANBUL MAÄžDUR EDÄ°LÄ°YOR"

KaftancıoÄŸlu, ellerindeki 31 bin 186 ıslak imzalı tutanakla halka verdikleri sözün arkasında olduklarını dile getirerek, "Sözle birlikte bütün sonuçları tespitlerimizle, itirazlarımızla ve dayanaklarla paylaÅŸacağız. Ä°stanbul'un kazananı 16 milyon Ä°stanbulludur, Ä°stanbul'un kazananı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'dur ve bir an önce bunun kamuoyu tarafından tescillendiÄŸi gibi bu algıyı oluÅŸturmak isteyen arkadaÅŸlarımızın da gereÄŸini yapmalarını bekliyoruz." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.