Sosyal Medya

Güncel

Yarın Miraç Kandili

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, yarın idrak edilecek.



Ä°slam aleminde "Allah'a yükseliÅŸ ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Kandili, yarın idrak edilecek.

Miraç Kandili, 8 Mart'ta baÅŸlayan "üç aylar"ın ilki olan recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor.

Ä°slam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliÄŸinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuÄŸunda "Burak" adlı binekle seyahat etti.

BeÅŸ vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a ÅŸirk koÅŸmayanların cennete gireceÄŸi müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye baÅŸlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e insanın yaÅŸama hakkını, ÅŸeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini saÄŸlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Din Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸünce Miraç Kandili dolayısıyla çeÅŸitli etkinlikler düzenlenecek.

 

DÄ°YANET Ä°ÅžLERÄ° BAÅžKANI'NDAN MÄ°RAÇ KANDÄ°LÄ° MESAJI

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Ali ErbaÅŸ ise Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, salıyı çarÅŸambaya baÄŸlayan gece, içinde birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi barındıran Miraç Gecesi'nin idrak edileceÄŸini kaydetti.

Miracın, Mekke'de, risaletin zor zamanlarında, Peygamber'in bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptığı ve Allah'ın sonsuz kudretinin eserlerini temaÅŸa ettiÄŸi hikmet yüklü yolculuÄŸu ifade ettiÄŸini belirten ErbaÅŸ, "Miraç, Peygamber Efendimizin ÅŸahsında tevhit, kulluk, sabır ve güzel ahlak üzere sebat edenlerin önüne açılan bir hakikat ve yükseliÅŸ ufkudur. Allah'ın birliÄŸine, büyüklüÄŸüne ve kudretine görkemli bir ÅŸahitlik, varlığın özüne ve anlamına yapılan olaÄŸanüstü bir yolculuktur." ifadelerini kullandı.

Miracın, huzur ve güven içinde bir hayatın, kan, gözyaşı, iÅŸgal, yoksulluk ve sefaletin bulunmadığı bir dünyanın inÅŸası için çalışanlara Allah'ın yardım müjdesi olduÄŸuna iÅŸaret eden ErbaÅŸ, miracın ayrıca "günde 5 vakit namazla yükseliÅŸin manasını ve hikmetini tefekkür ederek alemlerin Rabb'inin sonsuz rahmet ve merhametine ulaÅŸmak", "merhameti azalan kalplerin, eÅŸref-i mahlukat olma bilinci zayıflayan insanlığın yeniden diriliÅŸi için en büyük imkan" anlamına geldiÄŸini vurguladı.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı ErbaÅŸ, mesajını ÅŸöyle sürdürdü:

"Elbette Miraç, Mescid-i Aksa'yı peygamberlerin bir emaneti, kulluk ve insanlık sınavının bir gereÄŸi olarak sahiplenmektir. Bugün, iÅŸgalci zorbalar tarafından harim-i ismeti çiÄŸnenen, gözü dönmüÅŸ zalimlerce masuniyeti ihlal edilen Mescid-i Aksa özgür kalmadan Miraç hakiki manada yaÅŸanamaz. Dolayısıyla Mescid-i Aksa'nın selameti, iÅŸgal ve zulmün bertaraf edilmesi için birlik, beraberlik içinde çalışmak bütün müminlere Rabb'imizin yüklediÄŸi en büyük sorumluluktur.

Mümin yüreklerin manevi duygu ve hislerle coÅŸtuÄŸu bu geceler, dua, ibadet ve tefekkürle Rabb'imize olan imanımızı, Peygamberimize olan baÄŸlılığımızı, namaza olan muhabbetimizi tazelemek ve güçlendirmek için büyük bir fırsattır."

Kullukta ve insani deÄŸerlerde en yüce mertebelere yükseliÅŸi simgeleyen Miraç Gecesi'nin Müslümanların birlik ve beraberliÄŸine, insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını dileyen ErbaÅŸ, milletin ve bütün Ä°slam aleminin Miraç Gecesi'ni kutladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.