Sosyal Medya

Güncel

Sarı yeleklilerin liderine izinsiz gösteriden dolayı para cezası

Fransa'da Sarı yeleklilerin liderlerinden Eric Drouet'ye "izinsiz gösteri" düzenlediği gerekçesiyle 2 bin avro para cezası verdi



Fransa'da sarı yeleklilerin liderlerinden Eric Drouet, baÅŸkent Paris'te "izinsiz gösteri" düzenlediÄŸi gerekçesiyle 2 bin avro para cezasına çarptırıldı. 

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Paris Ceza Mahkemesi, Drouet'ye 22 Aralık 2018 ve 2 Ocak'ta Paris'te "izinsiz gösteri" düzenlediÄŸi gerekçesiyle 2 bin avro para cezası verdi. 

Drouet'nin avukatı Kheops Lara, basına yaptığı açıklamada, mahkemenin kararına itiraz edeceÄŸini belirtti.

34 yaşındaki nakliye ÅŸöförü Drouet ve yaklaşık 50 eylemci, 2 Ocak'ta, gösterilerde hayatını kaybedenleri ve yaralananları anmak için Paris'teki Champs-Elysees Caddesi'nin yakınındaki Concorde Meydanı'nda toplanmıştı. Ancak polis, kısa bir süre sonra "gösterinin izinsiz olduÄŸu" gerekçesiyle bir grup eylemciyle beraber Drouet'yi gözaltına almıştı. 

Drouet, 22 Aralık 2018'deki eylemde de gözaltına alınmıştı. Daha önce de Paris Savcılığı, bir gösteride sarı yeleklileri Elysee Sarayı'nı basmaya davet eden Drouet hakkında "suç iÅŸlemeye teÅŸvik ettiÄŸi" ve "yasa dışı eylem yapmak istediÄŸi" gerekçesiyle soruÅŸturma açmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.